Skip to content

Expositie Aquarel Sint Teuniskapel Weert

Redactie
25 maart 2019 | 9:00

Advertentie

In de prachtige, bosrijke omgeving van de sfeervolle Sint Teuniskapel (Altweerterkapelstraat 6 in Weert) zijn in het weekend van 6 en 7 april veertig traditionele én experimentele aquarellen te bekijken tussen 11.00 en 17.00 uur. De werken zijn van cursisten Aquarel van RICK, onder leiding van kunstenaar Yvonne Schroeten. De toegang is gratis, evenals de drankjes en hapjes.

Nieuw
Dit jaar kun je in de ‘Goede Doelen-hoek’ een origineel werk uitkiezen om tegen een vrijwillige bijdrage mee naar huis te nemen. De donaties gaan via Alpe d’HuZes, Team Claudia DESM Weert naar het volgende goede doel: het KWF (Koninklijk Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding).

Exposanten
De tentoonstelling vormt de feestelijke afsluiting van het creatieve jaar 2018-2019. Jan Verhoeven, Renée Stam, Mathilde Sieben, Marjan van Nuenen, Riny Molsbeck Ine van Lieshout, Jo van de Kruijs, Henk Knapen, Rita van de Kerk, Ans Keersmaekers, Bert Haex, Truus van Gorp en Mia Groenen.

RICK Weert
Elke vrijdagmorgen treffen de hobbyschilders elkaar bij RICK in Weert. Hoewel ze individueel werken, stimuleren ze elkaar ook. Dit stellen niet alleen de ervaren schilders op prijs, maar zeker ook de nieuwkomers in de groep. Er wordt zeer divers gewerkt, zowel naar traditionele onderwerpen als landschap en portret, als thematisch en experimenteel: vanuit ontwerptechnieken en eigen foto’s. Naast het traditionele aquarelleren is er ook geëxperimenteerd met abstractie. Dit jaar ligt het accent op de volgende thema’s: werk n.a.v. schilderijen van wijlen Jan Tullemans, stilleven, collage, beweging en portret.

De algemene opvatting dat aquarel alleen zachte kleuren heeft en een nogal traditionele kunstuiting is, wordt in deze expositie gelogenstraft. De uitdaging van het spel met water en abstractie geeft spanning aan de aquarellen, evenals het spel tussen licht en donker. Het moeilijkste van de techniek ‘aquarelleren’ is ‘de kunst van het weglaten’. 

Voor nadere informatie: 0495-533954
Afbeelding: Amsterdamse Gracht van Henk Knapen, najaar 2018.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie