Skip to content

Geniet van vogelconcerten in De Groote Peel

Glendi
17 maart 2019 | 17:00

Advertentie

Buitengewone Belevenissen bij Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer introduceert dit jaar de ‘12 Buitengewone Belevenissen’: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

In maart start de lente en de eerste vogels laten zich horen. De Buitengewone Belevenis van maart past perfect bij dit lentegevoel: want wat is er nou mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten. De mooiste concerten vind je wat ons betreft in de natuur! Ga met ons mee om dit natuurfenomeen te ervaren. We nemen je mee door een van onze gebieden, laten de mooiste plekken zien, en leren je een aantal vogels herkennen zodat je indruk kan maken op je vrienden.

Vogelconcerten in De Groote Peel
Op zondag 24 maart en zondag 7 april kun je in Nationaal Park De Groote Peel meedoen met een Vroege Vogelwandeling. Samen met een peelgids van Staatsbosbeheer ga je luisteren en kijken naar de blauwborst, de fitis, de tjiftjaf, de roodborsttapuit en andere vogels die elk jaar, na een overwintering in zuidelijke streken, terug naar De Groote Peel keren om te broeden. Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk gebied voor broedvogels. Er zijn ongeveer 90 soorten waargenomen. Het is altijd verrassend wat je tegenkomt!

De Vogelexcursies in Nationaal Park De Groote Peel starten op zondag 24 maart en zondag 7 april om 8.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 6 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost € 6,- per persoon. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/vogelsgrootepeel

Alles voor en over vogels in Buitencentrum De Pelen
Na afloop van de excursie kun je in het Buitencentrum De Pelen en in de Peelboerderij terecht voor een hapje en drankje. In de winkel van het Buitencentrum vind je een ruim assortiment aan natuurboeken, Streekproducten en souvenirs. Voor de vogelliefhebber zijn er vogelgidsen en nestkasten verkrijgbaar. Ook voor verrekijkers ben je bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan het juiste adres. Het Buitencentrum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Nog meer Buitengewone Belevenissen bij Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer organiseert, in verschillende natuurgebieden, het hele jaar door Buitengewone Belevenissen. In april gaan we op safari in eigen land om wild te spotten. De maanden erna volgen bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil. Wil je weten welke excursies waar te beleven zijn, kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie