Skip to content

Speurneuzen gezocht in De Groote Peel

Glendi
7 maart 2019 | 17:00

Advertentie

Gezinstocht over diersporen vanaf het Buitencentrum
Wie wil weten welke dieren in Nationaal Park De Groote Peel voorkomen kan op zondag 10 maart meedoen met de Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen. Tijdens deze gezinstocht ontdek je van alles over de natuur. Na afloop kunnen de deelnemende kinderen een uilenbal pluizen. De excursie start om 14.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Speuren naar sporen
In De Groote Peel komen veel dieren voor. Een aantal diersoorten, zoals vogels, amfibieën en insecten, kun je tijdens een wandeling zien of horen. Maar sommige dieren zijn minder in beeld. Ze zijn schuw of vooral ’s nachts actief. Door te speuren naar diersporen kom je er achter welke dieren in een gebied wonen.

Tijdens een wandeling in de Peel zie je veel diersporen. Kijk maar eens op het pad. Daar zie je vaak woelsporen van wilde zwijnen. Ook pootafdrukken (prenten) en uitwerpselen van zwijnen, vossen, reeën en andere zoogdieren kom je tegen. En er zijn nog meer aanwijzingen voor de aanwezigheid van een dier. Tijdens de Peel Ontdektocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek. Want door te speuren naar sporen ontdek je wat er gebeurt in de natuur.

Na afloop van de excursie kunnen kinderen een uilenbal pluizen. Een uilenbal bevat voedselresten die deze roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen kom je soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten kun je de botjes determineren.

Informatie en aanmelden
De Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. De excursie is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur. Zorg voor kleding (die vies mag worden). Let op: aanmelden vooraf via: www.staatsbosbeheer/pelenspeurensporen Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

NB: dit is de laatste ‘speuren naar sporentocht’ van het seizoen, maar je kunt deze activiteit ook als kinderfeestje aanvragen. Meer informatie bij het Buitencentrum!

Buitencentrum De Pelen
Voor of na afloop van een activiteit kun je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je (kinder)boeken, streekproducten, natuur-ontdek-spulletjes en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de inpandige horecagelegenheid en Peelboerderij terecht. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: ©Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie