Skip to content

Het kiezen van een kist

Redactie
22 februari 2019 | 13:00

Advertentie

Foto unieke zit-ligkist: Sjeng Schellinx

Na het overlijden van uw dierbare wordt er aan u gevraagd welke kist hij of zij zou hebben gewenst. Hierin zijn enorm veel keuzes.

Te beginnen bij de standaardkisten uitgevoerd in diverse houtsoorten. En daarop volgend ook allerlei uitgebreidere versies en varianten. U kunt denken aan een kist met verhoogde deksel, diverse soorten handgrepen, diverse vormen en verschillende kleurmogelijkheden, waaronder wit, zwart, white-wash maar ook paars, groen, blauw of rood.

Gepersonaliseerde kist
Het is ook mogelijk om een gepersonaliseerde kist te bestellen. Denk hierbij aan het logo van uw sportclub of uw levensverhaal uitgebeeld op een kist. Ook zijn er verschillende mogelijkheden qua bekleding die in de kist zit. U kunt kiezen voor de standaardbekleding, deze verschilt vaak per uitvaartonderneming. Of u kiest voor gekleurde bekleding, satijn, katoen, spijkerstof, met of zonder motief.

Geef de kist een persoonlijk detail mee met bijzondere sluitdoppen. Wij bieden keuze uit diverse mogelijkheden waaronder deze elegante vlinders.

Andere materialen en mogelijkheden
Naast hout zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor een kartonnen kist, budgetkist of een eco-kist. Wat vaak minder bekend is, is dat je de kist ook zelf kunt maken. Vraag aan de uitvaartondernemer waar de kist aan moet voldoen, zoals de maten. Iedere begraafplaats en elk crematorium heeft zijn eigen richtlijnen waaraan een kist moet voldoen. Er is veel mogelijk. Zo maakte Sjeng Schellinx deze unieke zit-ligkist.

Liever geen kist?
Er zijn ook andere mogelijkheden zoals een lijkwade. De overledene komt dan op een draagbaar te liggen en wordt in een lijkwade gewikkeld. Er is dus altijd een mogelijkheid die bij u past. Bent u wel bewust van de grote verschillen in prijzen van de diverse mogelijkheden.

Onze uitvaartleidsters staan u bij in het maken van keuzes en kunnen u adviseren over de mogelijkheden. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Arlene Uitvaart
Sint Rochusstraat 17
6031 BG Nederweert

0495-632848
info@arlene-uitvaart.nl
www.arlene-uitvaart.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie