Skip to content

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Evers

Redactie
4 januari 2019 | 13:15

Advertentie

Donderdagavond kon iedereen elkaar gelukkig nieuwjaar wensen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het gemeentebestuur van Nederweert. Een jaarlijkse traditie die altijd goed bezocht wordt door de inwoners van Nederweert. Handenschudden, bijpraten en na praten over het afgelopen jaar en natuurlijk het glas heffen en vooruitblikken op een goed jaar. Voor de laatste keer hield burgemeester Henk Evers zijn nieuwjaarstoespraak.

Nieuwjaarstoespraak

Nederweert ná de verkiezingen
Vorig jaar om deze tijd stonden we aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag van die verkiezingen bracht een geheel nieuw gemeentebestuur met zich mee. 8 van de 17 raadsleden kwamen voor het eerst in de gemeenteraad. De helft van de gemeenteraad werd maar liefst vernieuwd. In het college kwamen drie nieuwe wethouders niet allemaal even piep maar met geen -of slechts heel kort in lang vervlogen tijden-, ervaring in een bestuurscollege. Ik kan u zeggen het is een fijn en collegiaal college.

Het is daarom mooi om te zien dat nu, 8 maanden na de verkiezingen, het inhoudelijk geen radicale omwenteling bleek te zijn. Natuurlijk andere accenten, een nieuwe flow maar toch ook -gelukkig- voortbordurend op het stevige fundament van jarenlange Nederweerter gemeentepolitiek. Er wordt niet gemorreld aan het robuuste financiële beleid van de gemeente

Het doet me deugd dat de overgang van het oude naar het nieuwe college nagenoeg geruisloos is verlopen Van een keiharde breuk met het verleden is geen sprake. De beleidskaders die waren uitgezet, krijgen soepel hun vervolg. Natuurlijk herkennen we bij onderwerpen als overheids- en burgerparticipatie, duurzaamheid, gezondheid en het tegengaan van ondermijning de tijdgeest en de politieke bereidheid van de gehele raad om een tandje bij te zetten. En dat is goed.

Lees hier de gehele nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Evers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie