Skip to content

Staatsbosbeheer introduceert de 12 Buitengewone Belevenissen

Redactie
27 december 2018 | 17:00

Advertentie

Veel mensen maken in deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Daarom gaat Staatsbosbeheer je in 2019 helpen met het volhouden van die goede voornemens, want de natuur kan een mooie bijdrage hieraan leveren.

Staatsbosbeheer introduceert in 2019 de 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten ze een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon in eigen land te beleven.

Een wandeling waar je stil van wordt
In januari start Staatsbosbeheer door het hele land met wandelingen waar stilte centraal staat. Iets waar veel mensen na de drukke feestdagen behoefte aan hebben. Ook in Nationaal Park De Groote Peel kun je op pad. Op zondag 6 januari loop je met de Peelgids door dit bijzonder mooie hoogveengebied, ontdek je de mooiste plekjes en ervaar je hoe het is om letterlijk stil te staan en te luisteren naar alle natuurgeluiden om je heen. Een wandeling waar je stil van wordt dus.

In februari staat de rammeltijd van de haas centraal. In maart zijn de vroege vogelconcerten aan de beurt. En de maanden erna volgen wild spotten, bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil. Je kunt deze natuurfenomenen, als je wilt, elke keer in een ander natuurgebied van Staatsbosbeheer beleven. Zo ontdek je heel veel mooie plekjes.

Deelnemers die ze aan het eind van het jaar allemaal af hebt weten te vinken, zijn erin geslaagd hun goede voornemens in stand te houden en zijn zo een hoop ervaringen in de Nederlandse natuur rijker.

De Groene Voornemenswandeling in Nationaal Park De Groote Peel start op zondag 6 januari om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 8 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost € 9,- per persoon en € 6,50 per kind inclusief een warm drankje na afloop in de Peelboerderij. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/groenevoornemenspelen

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie