Skip to content

Beleef de Kerstvakantie buiten in De Groote Peel

Glendi
17 december 2018 | 12:00

Advertentie

Winterfeest op het Kabouterpad en speuren naar sporen in De Groote Peel
Staatsbosbeheer biedt in de Kerstvakantie weer leuke activiteiten voor het hele gezin in Nationaal Park De Groote Peel. Voor kleuters en hun (groot)ouders is er een supergezellig Winterfeest op het Kabouterpad. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen met speuren naar sporentochten. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Winterfeest op het Kabouterpad
In Nationaal Park De Groote Peel is een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen doen de kleuterkabouters een aantal sPeelse kabouteropdrachten. Je kunt het Kabouterpad elke dag doen, maar op donderdag 27 december is het extra gezellig. Dan wordt het ‘Winterfeest’ gevierd. Voor kleuters die de route lopen zijn er dan diverse extra’s. Anouk (van Reintje) zingt leuke liedjes. Kabouter Klets vertelt een winters verhaal waarbij je vast en zeker niet stil kan zitten. Bij de knutselkabouters kun iets lekkers maken voor de vogels. Ook Heksje Wijsneus is op bezoek, samen met haar pony’s. En de Smikkel-en-smul-kabouters zijn er om je lekker te verwennen. Wat een feest!

Voor het Winterfeest op 27 december hoef je niet te reserveren. Starten kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. Daar koop je voor € 5,- een deelnamekaart én een rode muts. Ouders en/of begeleiders hoeven niet te betalen. Veel plezier!

Speuren naar sporen
Voor gezinnen met iets grotere kinderen zijn er in de Kerstvakantie Speuren naar sporentochten. Tijdens deze excursies ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar diersporen in de natuur. Na afloop kun je een uilenbal pluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen van zo’n bal komt soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten kun je je vondst determineren. De gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

Er is een Speuren naar sporentocht op donderdag 27 en vrijdag 28 december. Starten om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. De route is 2,5 kilometer lang en de activiteit duurt 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind Aanmelden is gewenst en kan via een mail naar: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Buitencentrum De Pelen
Het Buitencentrum De Pelen ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel. In de winkel van het Buitencentrum zijn streekproducten,
souvenirs en boeken te koop. In de Peelkiosk en de Peelboerderij kun je terecht voor een hapje en drankje. Het Buitencentrum is van 10.00 tot 17.00
uur geopend. Op 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is De Pelen gesloten. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie