Skip to content

Gemeente Nederweert geeft gratis zakje strooizout

Redactie
30 november 2018 | 16:00

Advertentie

Klaar voor Koning Winter! Een paar weken geleden werd er maar liefst 250 ton strooizout afgeleverd bij de gemeentegarage aan de Gutjesweg in Nederweert. Ook een aantal pallets met kleinere zakjes strooizout is gearriveerd. Vanaf maandag 3 december kun je weer een gratis zakje zout van 5 kg komen halen. Met deze jaarlijkse actie wil de gemeente je motiveren om de stoep voor jouw woning schoon te houden.

Pas en legitimatiebewijs
Per adres kan één zakje worden afgehaald. Let op: bewoners moeten de Weerterlandpas en een legitimatiebewijs meenemen als ze het zout komen afhalen. Als je zelf niet kunt komen, is het ook mogelijk om aan de afhaler jouw Weerterlandpas en legitimatiebewijs mee te geven.

Nederweert, Nederweert-Eind, Budschop, Ospel
Inwoners van Nederweert, Nederweert-Eind, Budschop en Ospel kunnen het gratis strooizout afhalen bij de gemeentegarage aan de Gutjesweg 2 in Nederweert. Op maandag 3 december is de eerste afhaalmogelijkheid bij de gemeentegarage tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Daarna kun je terecht op donderdag 13 en maandag 17 december tussen 13.00 en 15.00 uur en op donderdag 10 januari tussen 13.00 en 15.00 uur. Afhankelijk van het weer worden meer afhaalmomenten ingepland.

Leveroy, Ospeldijk
De dorpsraden van Leveroy en Ospeldijk zorgen zelf voor de verspreiding van het strooizout in hun kernen. In de kern van Leveroy wordt huis-aan-huis bezorgd door de gemeenschapsraad. Bewoners die buiten de bebouwde kom wonen, kunnen vanaf zaterdag 15 december tot vóór de Kerst een zakje strooizout afhalen bij de familie Van Roij, Dorpstraat 20 in Leveroy. Wil je wel even bellen van tevoren, zodat je niet voor een gesloten deur staat, tel. (0495) 651687.

Bewoners van Ospeldijk kunnen een zakje strooizout afhalen op vrijdag 14 december tussen 19.00 en 21.00 uur tijdens de kerstmarkt in het Thomashuis, Moostdijk 1, of op zaterdag 15 december in het Thomashuis.

Naast bovenstaande acties wordt er natuurlijk ook gewoon gestrooid. Het uitgangspunt van het gemeentelijk strooibeleid is dat ze veiligheid voorop stellen en dat ze zo weinig mogelijk, maar verantwoord strooien. Dit is beter voor het milieu en de kosten zijn minder hoog.

Meehelpen
Evenals voorgaande jaren helpen een aantal vrijwilligers mee bij het sneeuwruimen als dat nodig is. Op deze manier wil de gemeente er met z’n allen voor zorgen dat iedereen veilig over straat kan in tijden van gladheid. Wil je ook graag meehelpen als de overlast zich voordoet? Neem dan contact met de gemeente op via het Klant Contact Centrum.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie