Skip to content

Fotografeer De Peel in het donker

Redactie
12 november 2018 | 9:00

Advertentie


Staatsbosbeheer biedt, in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen, een fotoworkshop Nachtfotografie op zaterdag 1 december. Het decor voor de workshop is het Nationaal Park De Groote Peel. Nando laat zien hoe je prachtige foto’s kan maken in het donker. De workshop start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Fotograferen in het donker
Fotograferen houdt niet op als de zon ondergaat. In de avond en nacht krijgt fotograferen een nieuwe dimensie. Niet alleen in de met licht overgoten stedelijke omgevingen, maar ook in het buitengebied waar het licht minder aanwezig is. Tijdens de avondvullende workshop ‘Nachtfotografie’ leert Nando Harmsen je de kneepjes van het fotograferen in de donkere uren van de dag. Welke instellingen moet je gebruiken, wat kun je aantreffen en waar moet je op letten als de warmte van de huiskamer wordt ingeruild voor een prachtige avond fotograferen. De workshop is in het Nationaal Park De Groote Peel, een hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het gebied is weids en open en, zeker in de avond, heel erg stil. De workshop duurt 3,5 uur. Tijdens het eerste uur worden de basisbeginselen uitgelegd waarna je de gelegenheid krijgt om in het donker de natuur vast te leggen. Met een beetje geluk is de lucht onbewolkt en staan de maan en sterren aan de hemel.

Het enige wat je nodig hebt om deze workshop te volgen is een camera waarop je de belichting zelf kan instellen en een objectief natuurlijk. Een statief is absoluut noodzakelijk omdat er met lange sluitertijden gefotografeerd moet worden. Veel ervaring in fotografie is niet nodig, maar enige kennis van diafragma, sluitertijd en ISO maakt het een stuk makkelijker. Alle deelnemers krijgen vooraf een ebook waarin de basis van nachtfotografie uitgebreid aan bod komt. Tijdens de workshop zal veel van deze informatie in de praktijk gebracht worden.

Voor meer informatie en reserveren www.staatsbosbeheer.nl/nachtfotografiedepelen

Foto: ©Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie