Skip to content

Gamble on

Redactie
29 september 2018 | 20:00

Advertentie

Voor velen is het de reden om ieder weekend af te reizen naar de kermis van Harderwijk, Olst of Aalten: gokautomaten. Volledige maandsalarissen, spaarvarkens en het studiefonds voor de kinderen verdwijnen in de zuigende muntgaatjes van de gokkast. Deze goknomaden die wekelijks op zoek zijn naar hun winnende lot, munt of speelkaart zijn dit weekend te aanschouwen in Weert. Let op: aai ze niet tijdens hun spel, ze zullen maar net hun beoogde fortuin mislopen.

Met jofele kledij, starre blik en een emmertje vol munten analyseren zij welke kast hun bestaan als rentenier zal gaan verzorgen. Vooral bij de kansspelparadijzen waarbij het verschuiven van munten de kermispunten oplevert, drommen ze samen. Op het ritme van de schuivende lade werpen ze hun ijzerwaar in, hopend op die worp waardoor de hele helse bende in het uitgiftevak terecht komt.

Waarschijnlijk telt bij deze vorm van inkomstenwerving niet het uiteindelijke resultaat maar de weg daarnaartoe. De minuscule doses van het gelukshormoon dopamine die vrijkomen als punten worden vergaard, brengen de aspirant-miljonair in hogere sferen. De drang naar de grote klapper blijft echter. De chronische geldhonger die zich van de fortune seekers meester maakt, zorgt voor een innige verbintenis tussen gokautomaat en gebruiker. Ooit zal de Here God meekijken en met een simpele handomzwaai de zwoegende kansspeler een Porsche, ingebouwde jacuzzi of ivoren standbeeld cadeau doen. Heilig van overtuigd.

Tot die tijd blijven ze proberen, wachtend op die zevencijferige bankrekening. Met volle focus en geautomatiseerde oog-hand-muntcoördinatie bewandelen ze wekelijks kermissen in elke uithoek van het land. Dikwijls voor gek verklaard, uitgelachen of meelijdend op ingepraat. ‘Wacht maar’, denken zij, ‘iedereen piept wel anders als die duizend puntenkaart binnen is.’

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie