Skip to content

Slim vet verbranden

Redactie
22 september 2018 | 17:00

Advertentie

In mijn vorige column heb ik het woord vetverbranding al een paar keer genoemd. Maar heb je daar nou invloed op?

Natuurlijk is een gezond levenspatroon een goede combinatie van bewegen en eten. Maar door je voeding slim te kiezen, kun je je vetverbranding een echte boost geven. En dat zijn zeker geen ‘ingewikkelde’ en dure producten!

Zo bevat avocado bijvoorbeeld gezonde vetten die je stofwisseling versnellen, ontstekingen remmen en de kans op hart- en vaatziekten kunnen verminderen. Zalm en andere vette vissen bevatten ongeraffineerde vetzuren, natuurlijke vetverbranders dus.

Bleekselderij helpt je vocht af te drijven en bevat belangrijke mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Eet het rauw en het helpt je vet te verbranden. Dat geldt ook voor chiazaad, dat ook nog eens vol vezels, proteïnen en omega-3 zit.

Wist je dat kaneel helpt lichaamsvet te verliezen? Het effect is al zichtbaar bij 6 gram kaneel per dag. Slim door je voeding mengen dus!

En het is allemaal niet zo ingewikkeld. Onze grootmoeders wisten het al: ‘Een ei hoort erbij’. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dat nog steeds zo is. Want de vitamine B12 in eieren is essentieel voor de vetafbraak van het lichaam.’  Maar ook koffie laat je meer vet verbranden en activeert je stofwisseling. Wel moet je het zwart drinken. En niet meer dan drie koppen per dag.

Groene thee helpt buikvet te verbranden en stresshormonen te verlagen. Het vermindert slecht cholesterol (LDL) en voert afvalstoffen af. Ook ongebrande noten stimuleren het verbranden van buikvet. Ze bevatten veel voedingsstoffen en beschermen tegen hart- en vaatziektes. Als je er niet meer van eet dan 30 gram per dag, hoef je je geen zorgen te maken om de extra calorieën.

Nog een tip
bak in kokosolie. Kokos bevat MCT-oliën* die snel omgezet kunnen worden in energie, waardoor er minder vet wordt opgeslagen. De olie bevat enzymen die je stofwisseling verhogen. Daarnaast zitten er in kokosvlees veel vezels die zorgen voor een gezonde darmwerking.

*MCT staat voor Medium Chain Triglyceride (Middellange Keten Vetzuren). MCT’s zijn vetzuureters van glycerol. MCT-olie kan direct in de darmen worden opgenomen zonder geëmulgeerd en gesplitst te worden en worden snel in energie omgezet (via de lever).

Wil je meer weten
Meld je dan aan voor de informatieavond met gratis gezondheidsmetingen op woensdag 3 oktober 2018 in Nederweert! info@dimphy-hermans.nl of 06-130 54 100.

Dimphy Hermans, gezondheidsconsulent

Mensen helpen zichzelf te helpen, het beste uit zichzelf te kunnen halen, nu en in de toekomst! Dat is wat ik als gezondheidsconsulent wil bereiken met behulp van het 3care gezondheidsprogramma. Voor meer informatie www.3care.eu of neem contact op met Dimphy via info@dimphy-hermans.nl of 06-130 54 100.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie