Skip to content

Americana Village @ Night

Redactie
22 augustus 2018 | 15:00

Advertentie

Na de eerste editie van Americana Village in 2017 is het bestuur van de gelijknamige stichting hard aan het werk gegaan om in 2018 weer een spetterend evenement neer te zetten. Dit gaat resulteren in een behoorlijk aantal wijzigingen waarbij vooral gekeken is naar de wensen en beleving van bezoekers. Zoals al eerder bekend is gemaakt, is Race-Xperience verhuisd van het Raadhuisplein naar Budschop. Hierdoor zijn deuren geopend om het Raadhuisplein, dat tijdens het evenement omgedoopt wordt tot Main Square, in te richten als festival plein. Vele bezienswaardigheden en activiteiten die met Americana te maken hebben zullen hier te vinden zijn. En dit jaar start Americana Village al op zaterdagavond 15 september met Americana Village @ Night. En hier hoort natuurlijk ook een flinke portie Americana muziek bij.

Some Got It
De uit Nederweert afkomstige band, Some Got It, zal Americana Village @ Night openen met stevige Southern Rock. Ze laten hierbij tevens de bluesy ondertoon niet onberoerd. Southern rock is een muziekstijl die erg populair was in de jaren zestig en zeventig en behield daarna een grote schare fans. Deze vorm van rock is ontstaan in het zuiden van de Verenigde Staten uit onder meer de bluesrock en honky-tonk, en is in het algemeen geconcentreerd rond elektrisch gitaar en zang. Voorbeelden hiervan zijn o.a. The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top en Creedence Clearwater Revival.

Mike’s Electric Mud
Een paar uur later zal Mike’s Electric Mud, met mondharmonica-virtuoos Maikel van Bogget, ons meenemen in de wereld van de bluesmuziek. Met o.a. vertolkingen van  Sonny Boy Williamson II , Eddie “Guitar Slim” Jones, Lester Butler & the Red Devils, Faboulous Thunderbirds en Cuban Heels weet Mike’s Electric Mud de bezoekers te trakteren op diverse blues-stijlen. Dat het alleen bij blues blijft is zeer onwaarschijnlijk want ook Rock & Roll staat bij hen op het repertoire. Niet voor niets wordt er een grote dansvloer geplaatst.

Henri Grootenhuis
Om het Americana feestje compleet te maken zal Henri Grootenhuis zijn kunsten vertonen op zijn eigen gebouwde Cigar Box Guitar. Dit unieke en ook zeer veelzijdige instrument, vond zijn oorsprong al eind 19e eeuw in de USA. Landelijke bekendheid kreeg hij door aandacht van BNN en Hart van Nederland. Wie weet gaan we nog een jam-sessie meemaken met Mike’s Electric Mud.

Rodeo
Dat niet alleen muziek een onderdeel is van Americana Village @ Night zul je zelf ontdekken wanneer je voet gezet hebt op het Main Square. Met diverse stands, decors en Amerikaanse voertuigen beleef je de Amerikaanse sfeer. Een hapje, een drankje en een dappere poging op de rodeo-stier maakt jouw avondje uit zeer zeker compleet.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie