Skip to content

Lieve Louis

Redactie
11 augustus 2018 | 20:30

Advertentie

Afgelopen woensdag werd hij 67 jaar. Voor velen een leeftijd waar reikhalzend naar uit wordt gekeken, het pensioen lonkt namelijk. Voor hem echter niet, ’s Nederlands bekendste voetbaltrainer zal trainingen blijven verzorgen tot hij erbij neervalt. Gelukkig, we kunnen zijn persoonlijkheid nog lang niet missen. We zien en horen je immers graag, lieve Louis van Gaal.

Menig journalist zal tijdens de nacht vóór een interview met Van Gaal plafonddienst hebben gehad. Vrij logisch dat je de slaap niet kan vatten als je weet dat morgen misschien wel het meest ongemakkelijke interview óóit op de agenda staat. Louis vreet journalisten namelijk met huid, haar en microfoon op. Het bracht hem het discutabele imago van botterik, hij zou een ongevoelige hork zijn die absoluut geen tegenspraak duldt. Toch, voor wie goed kijkt, is Ome Louis een ruwe bolster met blanke pit. Een knuffelbeer met klauwen en een gebruiksaanwijzing. Want degene die het lukt om door zijn kevlar-bepantsering te dringen, ziet opeens een zachtaardige lobbes met zéér frappant neusje voor zich zitten.

Het zou de wereld er een stuk duidelijker wanneer er meerdere Van Gaaltjes rond hadden gelopen. ‘What you see is what you get and if you don’t like that then you can hoepel op’, zou hij erover gezegd kunnen hebben. De man is te authentiek voor de televisie. Waar anderen dikwijls een tactisch blad voor de mond nemen of zich kwijlend in ieders broek slijmen, zal Louis met barse stem zeggen waar het op staat. Een mentaliteit die alleen bereikt kan worden als je ook écht staat voor wat je zegt. Zoals Louis.

Met zeventien miljoen sportkijkende voetbaltrainers is het lot van de teamgeneraal niet altijd even comfortabel. Provocaties zijn aan de orde van de dag. En zeker als je Louis van Gaal heet, wil je daar nog wel eens in meegesleurd worden. Daarom gewoon lief doen tegen deze fijne vent. Ooit zullen we hem namelijk moeten missen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie