Skip to content

Koningin Máxima bezoekt Ittervoort voor ondertekening convenanten muziekonderwijs in Limburg

Redactie
27 juni 2018 | 18:10

Advertentie

Hare Majesteit Koningin Máxima was, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, op woensdag 27 juni getuige bij de ondertekening van de samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs in de Liemers (Gelderland) en in de provincie Limburg. De verschillende samenwerkingspartners in Gelderland beloven aan 9.500 basisschoolkinderen dat zij allemaal in 2020 structureel muziekonderwijs zullen krijgen op de basisschool. En in Limburg doen de betrokken partijen uit die provincie die belofte aan alle Limburgse schoolkinderen. De convenanten geven de gemaakte afspraken weer en laten zien hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen. Daarbij is dit het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas: “De culturele organisatie Kunstwerk! is in de Liemers tien jaar geleden gestart met het geven van muzieklessen door muziekdocenten op de basisschool. De afgelopen jaren hebben zij dit weten uit te bouwen tot lessen op ruim 75% van de Liemerse basisscholen. In de provincie Limburg heeft DOOR!, de Limburgse campagne voor muziekonderwijs, er samen met onze Limburgse ambassadeur Ger Koopmans, voor gezorgd dat de afspraken gelden voor de hele provincie! Zowel in de Liemers als in Limburg kunnen we nu garanderen dat straks alle basisschoolkinderen, samen ruim 85.000, structureel muziekonderwijs krijgen.

De ondertekeningen vonden achtereenvolgens plaats in Het Musiater in Zevenaar en Adams Muziekcentrale in Ittervoort, tijdens feestelijke, muzikale bijeenkomsten. In Ittervoort woonde Koningin Máxima voorafgaand aan de ondertekening een feestelijk concert bij, gepresenteerd door Lex Uiting, met bijdragen van onder andere de philharmonie zuidnederland.

Méér Muziek in de Klas Lokaal
De convenanten vloeien voort uit het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal en bevatten afspraken tussen de verschillende regionale samenwerkingspartners. Vorig jaar november werd het eerste convenant getekend in de stad Groningen. Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen dat in 2020 alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie