Skip to content

Eerste expositie tachtigjarige beeldhouwer Sjra Dreessen uit Ospel

Redactie
11 april 2018 | 15:00

Advertentie

Met Hemelvaart toont de tachtigjarige beeldhouwer Sjra Dreessen uit Ospel zijn werken voor het eerst. Ze worden getoond in ‘Atelier en Beeldetuin Gerard van de Oetelaar’ Industriekade 29 Weert 10-11-12 en 13 mei 2018 van 11.00 tot 17.00 uur. De entre is gratis.

Sjra Dreessen uit het Limburgse Ospel kwam uit een gezin waar gewerkt moest worden om centjes binnen te brengen. `Kunst`was in die jaren voor de elite, maar Sjra kon zijn liefde voor natuursteen niet loslaten. Als kind verzamelde hij al hardsteen, van alles wat maar te vinden was op dit gebied. Daarom bekwaamde hij zicht in een beroep waarin natuursteen veel verwerkt ging worden en dat was het beroep van het leggen en zetten van hardstenen wanden en vloeren. Vanaf zijn 15 jaar is Sjra tegelzetter geweest.

In de jaren die vorderden gingen zijn gedachten steeds meer uit naar het plastische van hardsteen. Hij ontwikkelde zich daarin en er ontstond het ene hardstenen beeld na het andere. Om het vak van beeldhouwen beter `onder de knie` te krijgen, ging Sjra samen met zijn vrouw Sjan jaren achtereen naar Danielle Coeterier en Ton Haemers in Heeze om zich verder in het beeldhouwen te bekwamen. Zo ontwikkelde hij de kennis om hardsteen meer vorm geven.

Zijn beelden zijn in perfectie afgewerkt en laten de vorm zien van zijn eigen beeldtaal. Dit komt mede omdat hij autodidact is en dicht bij zichzelf is gebleven. Als je als tachtigjarige voor het eerst je beelden tentoonstelt aan het publiek mag dat `bijzonder` genoemd worden. Als je Sjra hoort praten over hardsteen, voel je de liefde die hij heeft ontwikkeld voor deze materie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie