Skip to content

Drachtige grizzly beer gespot in De Peel

Redactie
1 april 2018 | 7:00

Advertentie

Door Ruben Weekers | Gisteren is omstreeks vier uur in de middag een drachtige grizzly beer gezien in De Peel. Het beest stak nietsvermoedend een wandelroute over. Wandelaars zagen de beer op een afstand van ongeveer dertig meter. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer is de beer waarschijnlijk via de Duitse Eiffel overgestoken naar Nederland.

In navolging van overstekende diersoorten zoals het wilde zwijn en de wolf lijkt het nu de beurt aan de grizzly beer. Het ongeveer vijfhonderd kilo wegende beest dat werd gezien was volgens de wandelaars duidelijk drachtig. Het is daarom aannemelijk dat meldingen van beren geen uitzondering meer zijn in de toekomst. ‘’De flora en fauna in De Peel stroken grotendeels met de oorspronkelijke habitat van de beer. Vooral de overvloed aan mast (beukennootjes, kastanjes en ander plantaardig afval red.) zorgt ervoor dat de beer zich op zijn gemak zal voelen’’, aldus Staatsbosbeheer.

De komst van de beer is niet zonder risico’s, zo onderschrijft Staatsbosbeheer. ‘’Een beer met jongen is extreem waakzaam. Het is daarom ook absoluut af te raden om de beer te benaderen.’’ Waarschijnlijk wordt de beer binnenkort voorzien van een elektronische GPS-chip waarmee zijn locatie nauwlettend in de gaten kan worden gehouden. Daarmee zal ook voorkomen worden dat de beer zijn reis vervolgd naar de bebouwde kom.

Het zou kunnen dat de populatie van herten, zwijnen en andere viervoeters in De Peel te lijden gaat krijgen onder de komst van de beer. zijn namelijk omnivoren; ze eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel.

Advertentie

9 Reacties

  1. hehe, tuurlijk joh… erg verdacht dit bericht op zo’n dag als vandaag! 😉

  2. Die persoon zag letterlijk beren op de weg !!!!!!!!!!! Proost

  3. Morgen 2 april zal hij wel terug verhuizen naar de Eiffel.
    Trouwens grizzlyberen komen ook niet in Eifel voor.

  4. Ja vanmorgen liep er ook nog een luipse olifant

  5. Ik zag 2 beren broodjes smeren ow dat was een wonder ….net zoals een grizzly beer in de Peel …. Ook een wonder op 1 april 🙂

  6. Er waren de afgelopen week ‘verdacht’ veel Duitsers in de Peel. Zouden die hier iets mee te maken kunnen hebben? Overigens; herten komen in de Peel niet voor Ruben 😉

  7. Beren werpen in de winter al…….sssssssst niet verklappen he.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie