23 november 2017 | 20:00

In de weekenden van 11+12 en 18+19 november stonden de Limburgse Winterkampioenschappen te Maastricht op de kalender voor zwemvereniging ZPC uit Nederweert.

Limiet
Om hier deel te mogen nemen moet de zwemmer eerst een limiet behalen. Deze limieten worden door de KNZB vastgesteld en deze limieten stonden scherp. Een aantal van de zwemmers van ZPC Nederweert heeft het voor elkaar gekregen om één of meerdere limieten te behalen, een topprestatie op zich. Met deze zwemmers zijn ze twee weekenden op rij naar Maastricht gegaan om het op te gaan nemen tegen de Limburgse top.

Het eerste weekend gingen ze voorspoedig van start. Er werden mooie races gezwommen en vele persoonlijke records gingen aan diggelen. Het Maastrichtse water geeft vleugels en de eerste medailles werden gewonnen. Dyonne werd zelfs Limburgs kampioen op de 100 meter vrije slag.

Ook het tweede weekend verliep voorspoedig. Wederom gaan de zwemmers met veel enthousiasme en onder luidde aanmoedigingen van start met hun races. Opnieuw werden Persoonlijke Records verbeterd en medailles binnen gehaald. En alsof het niet op kan mag, Dyonne zich wederom Limburgs kampioen noemen, dit maal bij de 50 meter vrije slag. Solenn zwemt op de slotdag bijna een Nederlands Junior-Jeugd Limiet op de 50 meter schoolslag. Met deze gezwommen tijd mag ze zich inschrijven.

Het toernooi werd afgesloten met de 4x 100 meter wisselslag estafette. De dames Danique, Solenn, Rachelle en Dyonne wisten er een prachtige race van te maken waarbij ze nog één keer al hun energie gaven. Een spetterend einde van een zeer succesvol toernooi waar alle deelnemers met veel trots op terug mogen kijken.

Resultaten:

Rachelle Luimes (junior 2):
4e plaats 50 mtr vrije slag 5e plaats 50 mtr rugslag 5e plaats 50 mtr vlinderslag
4e plaats 400 mtr vrije slag 5e plaats 200 mtr rugslag 4e plaats 200 mtr wisselslag
3e plaats 200 mtr wisselslag

Dyonne Klomp (junior 3):
1e plaats 50 mtr vrije slag 3e plaats 50 mtr rugslag 5e plaats 400 mtr vrije slag

Ivar Snellen (junior 3):
7e plaats 50 mtr vrije slag 7e plaats 200 mtr vrije slag

Solenn Hoeben (jeugd 1-2):
3e plaats 200 mtr schoolslag 3e plaats 50 mtr schoolslag 15e plaats 50 mtr vrije slag

Danique Klomp (jeugd 1-2):
8e plaats 50 mtr rugslag 13e plaats 100 mtr vrije slag
9e plaats 200 mtr vrije slag 12e plaats 50 mtr vrije slag

Femke de Wit (senior):
6e plaats 50 mtr vrije slag 10e plaats 50 mtr schoolslag 8e plaats 100 mtr schoolslag