Skip to content

Waat kieks dich now

Redactie
10 november 2017 | 15:00

Advertentie

Kennen we niet allemaal dat moment dat je een groepje mensen tegenover je zag staan en dacht dit gaat over mij, ze zijn mij aan het bekijken, keuren, ze zijn over mij aan het roddelen. …. Ik word afgekeurd.

De eerste gedachte is: “Zie je wel, ik ben anders, ik hoor er niet bij….

Wanneer hoor ik er wel bij? Moet ik moet ook zo zijn zoals zij, moet ik me ook zo gedragen, dan mag ik er misschien ook bij horen, dan word ik goedgekeurd. Dan hoor ik erbij.

Wie herkent dit niet? De eerste gedachte is meestal wel een negatieve gedachte, terwijl de groep net iets positiefs over jou zegt. Door deze gedachte geef je zelf al een soort lading aan de ontmoeting of draai je je om en loopt weg. Op een volgend moment kom je deze groep of een dergelijke situatie weer opnieuw tegen.

Waat schoôn des dich der bis!
Waarom lopen we weg van deze situatie. Mag je gewoon zijn wie je bent. Het gaat niet om de groep maar om jezelf en je handelen. Jouw zelfbeeld. Je kunt zo vastgeroest zitten aan je negatief zelfbeeld dat het niet in je opkomt dat de groep iets positiefs over je zegt.

Waar ben je bang voor? Dat je door de groep buitengesloten wordt. Deze angst zorgt er voor dat je de groep geen kans geeft om je toe te laten. Je gaat alvast zelf weg. Een soort zelfbescherming want je kunt beter jezelf pijn doen dan de pijn van de afwijzing te voelen. In feite wijs je jezelf af.

Durf je de uitdaging aan om naar jezelf te kijken en een volgende keer geen negatief oordeel over je zelf te vellen en te blijven. Kun je nieuwsgierig zijn naar wat dat je brengt. Mag je de onzekerheid toelaten?

Iets voor jou om naar jouw patronen en handelingen te kijken? 

“Lichter Leven – Direct effect”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht. Daarnaast werken we ook met en voor de particuliere cliënt.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie