Skip to content

Vlinderwerkgroep Nederweert tweede bij Inspiratieprijs 2017

Redactie
2 november 2017 | 21:24

Advertentie

De ‘Vlinderwerkgroep Nederweert‘ heeft vandaag de tweede plaats gehaald bij de Inspiratieprijs 2017. Namens de Vlinderwerkgroep Nederweert mocht Harrie Vossen uit Nederweert de prijs én een bedrag van 3.000 euro in ontvangst nemen. De prijs werd uitgereikt door de heer Bovens, voorzitter van het Cultuurfonds Limburg en commissaris van de Koning.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg kent de ‘Inspiratieprijs 2017‘ toe aan bijzondere projecten op het gebied van natuurbehoud in de provincie. Vlinderwerkgroep Nederweert was één van de twaalf genomineerden. Harrie Vossen heeft de Vlinderwerkgroep Nederweert in 2003 opgericht toen hij starte als Vlinderwacht in het Weerterbos. “Toen waren er in Nederweert wel mensen bezig met weidevogels, roofvogels en noem maar op, maar niemand die zich specifiek met vlinders bezig hield“.

Drie soorten
De Vlinderwerkgroep Nederweert houdt zich specifiek zich met het bont dikkopje, het spiegeldikkopje en de kleine ijsvogelvlinder. “We maken corridors vrij en bosranden open om de juist vegetatie de ruimte te geven. Daarnaast verbinden we de gebieden met elkaar. In het gebied is een grote groep die zich bezig houdt met het tellen van de vlinders“. De IVN-vuttersgroep doet vooral de nazorg. “Het is prachtig om te zien wat voor fantastische resultaten we de laatste jaren boeken. Van een paar honderd tot wel een paar duizend vlinders” aldus een enthousiastst Harrie.

Advertentie

2 Reacties

  1. Proficiat VLINDERS dankzij oa Harrie zijn jullie met zoveel dat een robbertje paren een lust is.

  2. Loon naar werken van harte proficiat


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie