Skip to content

De aard van het Beestje

Redactie
13 oktober 2017 | 15:00

Advertentie

Hoe vaak hoor je niet zeggen. Dat hoort bij mij of dat kan ik niet meer veranderen, dat zit in mijn systeem. Zo zit ik in elkaar. Is dat werkelijk waar.

Ik ben erg bang voor onweer”. Hoe vaak hoor je dat niet. Als je dan doorvraagt blijkt dat de angst doorgegeven is door moeder of vader.

De schrik is dus niet van de persoon zelf maar van een van de ouders of van beide ouders, maar wordt wel in stand gehouden. Dus je hebt nog last van het idee wat dertig, veertig jaar geleden je is verteld. De angst is vaak nog ouder. Komt van nog een generatie eerder. Het is met de paplepel ingegeven. Hoe zit het nu, is je lepel nog steeds gevuld met angst voor onweer en voedt jij je omgeving hier ook mee.

De mug of de olifant
Kun je de aard van het beestje veranderen? Ben jij dit werkelijk? Of hoor je nog steeds de stem van je moeder? Vind je als volwassen persoon het eigenlijk raar dat je zo in de greep van de angst zit terwijl als je er nuchter over nadenkt je houding kinderachtig is. Zo gebeurt het met vele andere items, zoals te bezorgd zijn, te bang, teveel controle, te gestresst, teveel gericht op de ander, teveel vasthouden aan zekerheden, niet durven; van een mug een olifant maken.

Door hier samen naar te kijken leer je hoe je dit beestje kunt loslaten of veranderen. Van de olifant weer de mug maken.

Iets voor jou om naar jouw patronen en handelingen te kijken?
Vanaf 25 oktober starten we met een wekelijkse Rebalancing groepssessie waarin deze thema’s aan de orde komen. We beginnen om 9.30 uur tot 11.00 uur. Inloop vanaf 9.15 uur. De kosten zijn voor de eerste keer € 15. Daarna koop je een strippenkaart voor € 80 waarmee je vier sessies kunt volgen binnen 3 maanden.

“Het is verrassend hoe dit kan veranderen”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht. Daarnaast werken we ook met en voor de particuliere cliënt.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie