Skip to content

Liefde voor de angst

Redactie
28 september 2017 | 15:45

Advertentie

Angst komt in allerlei vormen en maten. De angst die je ervaart als er inderdaad gevaar is, is heel nuttig. Die angst zorgt ervoor dat lichaam en geest zich kunnen voorbereiden om op de vlucht te slaan, te bevriezen of strijd te leveren als dat nodig mocht zijn. Maar je kunt ook angst ervaren zonder dat er direct gevaar is.

Herken je dit?
Hoe moeilijk het ook mag zijn: je zou in dat geval eens kunnen uitproberen hoe het is om simpelweg heel geïnteresseerd in die bange gevoelens te zijn. Het punt is dat angst je ervan weerhoudt om de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Als je de angst gaat herkennen als signaal dat er iets heel interessants te ontdekken valt, maak je hem je vriend in plaats van je vijand. Nu moet je je dit alleen nog op het juiste moment zien te herinneren. Wie zei dat het makkelijk was?

Wij zeggen niet dat het makkelijk is, maar door je bewust te worden van je dagelijkse handelen en reactiepatronen laten we je ervaren in welke verstrikkingen je schiet.

Vanaf woensdag 25 oktober starten we met Rebalancing groepssessies waarin we wekelijks leren Liefde voor de Angst te hebben. Simpel praktijkvoorbeeld: Er is een familiefeestje, je hebt geen zin om te gaan maar je weet dat je mensen teleurstelt of zelfs boos maakt of het contact verstoort. Wat doe je dan? Laat je je leiden door de angst om buiten de groep te vallen. Of mag je nee zeggen en liefdevol voor jezelf kiezen.

Iets voor jou om naar jouw patronen en handelingen te kijken?
We starten om 9.30 uur tot 11.00 uur. Inloop vanaf 9.15 uur. De kosten zijn voor de eerste keer € 15. Daarna koop je een strippenkaart voor € 80 waarmee je vier sessies kunt volgen binnen 3 maanden.

“Het is verrassend hoe dit kan veranderen”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie