Skip to content

Limburg Festival in de regio

Redactie
26 augustus 2017 | 12:00

Advertentie

De regio biedt ruimte aan cultuur tijdens het 5 dagen durende Limburg Festival. In Midden-Limburg zijn er in verschillende plaatsen voorstellingen en theatershows te bekijken. In Weert waren er vrijdag voorstellingen op de Markt, het Fatimahuis en Theather de Huiskamer.

Nieuwe Helden
Donderdagavond stond Lucas de Man op het podium met zijn voorstelling “Nieuwe Helden” in Theather de Huiskamer. Tijdens zijn beschouwing nam hij het publiek mee door de geschiedenis van Europa en deed verslag van zijn reis door Europese steden. Hedendaagse problematieken werden tegen het licht gehouden tijdens een inspirerende avond die de samenleving aan het denken zet.

Nieuw Stedelijk met Vuur
In Baexem was er vrijdag een prachtige voorstelling “Nieuw Stedelijk met Vuur” in klooster mariabosch te Baexem. Een indrukwekkend theaterstuk over een brand in 1974 op het college van Berkenbos, Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat laten het leven. Niet enkel de regio, maar het hele land wordt in diepe rouw gedompeld. Nog steeds laat de brand haar sporen na. Deze zaal was van het begin tot het einde stil.

Limburg Festival
Limburg Festival wordt voor de 35e keer georganiseerd. Een unicum om als Limburgers trost op te zijn. Door de jaren heen hebben ze vele zware stormen doorstaan. De ommezwaai van 10 festivaldagen naar 5, van straattheater naar theater op locatie, van gratis naar betalend en van provinciebreed naar het midden van de provincie.

Talent moet je koesteren, vinden ze bij het Limburg Festival en het ontwikkelen ervan hoort daarbij. Niet zo gek dat ze hoog inzetten op talentontwikkeling. In Weert zijn Come In Outside van Rita Hoofwijk en de Kopsalon van Hoofdzaken daar exponenten van. Uiteraard verloochen ze de afkomst als straattheaterfestival niet. Daarom hebben ze de Spaanse clown Gromic uitgenodigd. Die komt op zondag 27 augustus op de Markt het Limburg Festivalprogramma Weert afsluiten. De entree is dan gratis.

Voor meer info over de voorstellingen en hoe kaarten te bestellen raadpleeg www.limburgfestival.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie