Skip to content

Ik ga op vakantie en neem mee….

Redactie
4 augustus 2017 | 10:00

Advertentie

Hier zit ik dan op een heerlijk eiland, genietend van alles wat het te bieden heeft. Ver weg van huis en alles wat ik daar dagelijks tegenkom. Ik verblijf hier voor langere tijd en leer de mensen en hun leven dat zij daar leiden steeds beter kennen. De schoonheid van het eiland en van de mensen wordt ook hier overschaduwd door vele zaken die het leven de nodige uitdagingen biedt. Maar als je een korte periode als toerist ergens verblijft zie je deze niet; er is altijd een glimlach op het gezicht van de mensen.

Iedere dag ontmoet ik nieuwe mensen die op vakantie zijn en komen om te relaxen, even de sleur te doorbreken, even niets te moeten, alleen zijn. Maar pratende met ze, nemen ze toch hun zorgen en meer mee en komen ze deze hier ook tegen. Spontaan komen er bij sommigen zelfs tranen. Als de rust komt … dan gaan ze voelen wat er werkelijk in hun leeft. Hier gaan veel mensen in hun dagelijkse leven door werk, gezin en hobby’s vaak aan voorbij.

Hoe vaak vluchten we weg van datgene wat er speelt in ons leven? Ik heb hier nu niet de dagelijkse beslommeringen van mijn gezin waar ik thuis mee te maken heb, maar toch kom ik ook hier uitdagingen tegen die op de één of andere manier dezelfde uitdaging bieden. Je denkt te kunnen vluchten van datgene wat het leven jouw wil leren, maar zo werkt het dus niet.

Alleen zijn
Op dit eiland ben ik alleen, zonder mijn familie, en er komen dingen op mijn pad die mij uitdagen in wie ik ben en wat ik wil. Als je helemaal alleen bent, hoe deal je daar dan mee. Voor nu vind ik het antwoord op het strand, ’s avonds zitten in mijn uppie. Soms duik ik de zee in en vraag aan mezelf waardoor voel ik me hier zo ‘verdrietig’, waarom gebeurd mij dit, waarom gaat mijn hoofd zo aan de haal met die ene opmerking van de ander. Als ik dan in stilte blijf plopt er zo uit het luchtledige soms een antwoord op. Vaak moet ik er om lachen hoe simpel dit is. Ik bemerk dat mijn denken de meest negatieve invloed heeft op mijn systeem, wanneer mag ik daar nu eens vrij van zijn? Ik denk dat ik die vraag een volgende keer mee neem als ik weer naar het strand ga. Strakjes dus!

Om hiermee alleen te zijn is de grootste uitdaging, maar het mag ook anders, je kunt je diepste gedachten en gevoelens ook delen met mensen die openstaan voor jouw, mensen bij wie je je thuis voelt. Ja mag laten zien wie je werkelijk bent.

Voor mij voelt dit als de enige juiste weg, ook hier op dit eiland waar ik alleen ben, zijn er mensen om mij heen bij wie ik mezelf durf te zijn en zij durven ook zichzelf te zijn bij mij. Ik nodig iedereen uit om te openen naar de ander. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar het brengt zoveel rust en inzichten. Het helpt mij om alleen te zijn.

“Het is verrassend hoe dit kan veranderen”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie