Skip to content

Hotel-discussie in volgende fase

Redactie
28 juni 2017 | 13:01

Advertentie

De discussie omtrent de hotels in Nederweert en Weert gaat een volgende fase in na een radiostilte van een aantal weken. Burgemeester Evers heeft naar aanleiding van vragen in de raadsvergadering gisteravond aangegeven dat op initiatief van de gemeente Nederweert de gemeenten gezamenlijk voorstellen hebben gedaan aan de betrokken partijen. “De gemeente Weert heeft Nederweert meegedeeld dat Van der Valk heeft laten weten hieraan geen medewerking te verlenen“, aldus burgemeester Evers.

Radiostilte
Begin mei heeft Burgemeester Evers in overleg met burgemeester Heijmans aangegeven een radiostilte in te lassen om te overleggen. Evers benoemde het in zijn weblog “U kent het gezegde van de broedende kip die ‘men’ niet mag storen. In dit geval twee broedende kippen dus. We gaan voor een goede oplossing”. Dinsdagavond werd de radiostilte doorbroken naar aanleiding van vragen tijdens de behandeling van de kadernota in de gemeenteraad.

Voorstel
De gemeenten Nederweert en Weert hebben Van der Valk voorgesteld de mogelijkheid een hotel te bouwen aan Nederweerter zijde, op de oude carpoolplaats, te onderzoeken. Deze grond is eigendom van Nobis. Hiermee zou een impasse doorbroken kunnen worden. Van de Valk heeft echter aangegeven dat ze hiermee niet akkoord kunnen gaan. Ook het voorstel om bijvoorbeeld delen van het Van der Valk-plan, zoals de bioscoop, naar Nederweerter zijde te halen en een fysieke verbinding te leggen tussen beide gebieden kon geen gehoor vinden. Nobis was wel bereid deze oplossingen te verkennen.

Procedure
De gemeente Nederweert betreurt dat haar voorstellen niet bij iedereen in goede aarde zijn gevallen. Hiermee staan partijen en dus ook gemeentes op dit onderdeel tegenover elkaar. De burgemeester en het college van Nederweert wil zich blijven inspannen voor een hotel aan Nederweerter zijde en dus lijkt een procedure bijna onvermijdelijk. In 2006 hebben de gemeenten Weert en Nederweert een convenant afgesloten waarbij is afgesproken dat er aan Nederweerter zijde leisure tot ontwikkeling zou worden gebracht inclusief een hotel. Aan de Weerterzijde zijn destijds kantoorlocaties voorzien.

Vergunning
De afgelopen jaren is er door Nobis volop geïnvesteerd in het leisuregebied. (Casino, Atlantis, Subway, Pins and Pints) In 2011 werd een bouwvergunning afgegeven voor de bouw van het 170-kamers tellende hotel. De bouwgrond werd in 2007 aangekocht. Nu de economie aantrekt wil Nobis een  hotel realiseren maar wordt er geen marktruimte gezien voor twee hotels. Enige tijd geleden maakte de gemeente Weert bekend dat Van der Valk een hotel aan Weerter zijde wil bouwen. In april van dit jaar besloot de gemeenteraad van Weert hiervoor een coördinatieregeling goed te keuren. Hiermee kunnen de nodige procedures naast elkaar lopen waardoor de doorlooptijd verkort wordt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie