Skip to content

Lichtpuntje in hoteldiscussie?

Redactie
20 april 2017 | 12:57

Advertentie

Dinsdagavond (Nederweert) en gisteravond (Weert) spraken de gemeenteraden over de afspraken met betrekking tot de bedrijventerreinen aan de A2 (convenant) en de hotelplannen.

Gemeenteraad Nederweert
De raad van de gemeente Nederweert en het college met de burgemeester voorop vinden dat de gemeente Weert zich moet houden aan het convenant. De burgemeester verwoordde het als volgt: “Als het juridisch niet afdwingbaar is en het convenant niet geldt dan betekent dat dat je elk document dat je met een andere gemeente overeenkomt beter kunt gebruiken om je bibs af te vegen dan om afspraken te maken”. De burgemeester vindt het bestuurlijk ongehoord dat er alleen maar sprake zou zijn van afspraken wanneer die juridisch afdwingbaar zijn. “De afspraken zoals vastgelegd in het convenant betekenen wat ons betreft de er een hotel aan Nederweerter zijde komt”.

Gemeenteraad Weert stemt in met de coordinatieregeling
De gemeenteraad van Weert heeft woensdagavond besloten om de door van der Valk gevraagde coordinatieregeling goed te keuren. De regeling is een instrument dat wordt ingezet om verschillende procedures die noodzakelijk zijn voor de vergunning naast elkaar te laten lopen waardoor de doorlooptijd wordt verkort. Wel was er enige discussie over de verhouding tussen Weert en Nederweert. Ook werd duidelijk aangegeven dat de coördinatieregeling geen “groen licht” betekent voor de bouw van een hotel. De wijziging van het bestemmingsplan komt nog terug in de raad en pas dan wordt er definitief een besluit genomen.

Overleg
Burgemeester Evers heeft dinsdagavond aangegeven dat er tot op heden geen “open” overleg heeft plaatsgevonden over de onderlinge afspraken.. Het college van Weert heeft weliswaar de gemeente Nederweert uitgenodigd om te overleggen maar uitsluitend met als inzet dat er een hotel aan de Weerter zijde komt.

De burgemeester ziet voorzichtig een lichtpuntje in het amendement (wijzigingsbesluit) dat door de gemeenteraad van Weert op initiatief van SP, DUS, CDA, PvdA en D66 gisteravond is aangenomen. “Als de raad van Weert daarmee heeft uitgesproken niet te willen voorsorteren op het bestemmingsplan en daarmee impliciet niet op voorhand toestemming geeft tot de bouw van een hotel aan Weerterzijde van de A2 kan deze koerswijziging een doorbraak betekenen voor een werkelijk constructief open overleg over het convenant” aldus burgemeester Evers. De gemeente Nederweert gaat het amendement nader bestuderen. “Ik zal er mijn collega Heijmans ongetwijfeld snel over spreken. Onze inzet is en blijft om er zonder juridische procedures uit te komen”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10

Advertentie