Skip to content

Kampioenkoorts

Redactie
28 mei 2017 | 20:00

Advertentie

Gestaag doorliepen ze de afgelopen weken alle voorrondes. Wereldvoetbal tegen Franse, Duitse en Poolse clubs gaven de Amsterdamse ploeg het lef dat ze uitstraalde. Parallel met de overwinningen steeg de kampioenkoorts onder de supporters. Spanning en sensatie alom. Een bedevaartsgang die wekelijks op televisie te aanschouwen was, met als heilige finish: die finale in Stockholm.

Ajax droeg eventjes de verantwoordelijkheid van de toekomst van het Nederlandse op de schouders. Even hadden zij de abiliteit de Hollandse school in de kijker te spelen. Op de velden waar zij een kleine twintig jaar geleden furore brachten, werd de kans op herhaling zichtbaar.

Het dartelende spel gaf vertrouwen. De spelers oogden scherp, maar voetbalden met zichtbaar plezier. De coach die in zijn begin nog veelal scepsis oogste, ontving nu niks minder dan lof. Met een uitzonderlijk jong team knokte Ajax zich tot de finale. Hoe dichterbij deze beslissende wedstrijd kwam, hoe overtuigder de rood-witte fanschare werd van hun zaak. Zelfoverschatting kwam. De Amsterdamse bluf die hen tot dusver zo ver had gebracht begon hen parten te spelen.

Mensenmassa’s stroomden op een prachtige zomerdag goedgemutst richting pleinen, kroegen en kantines. Allemaal om die beslissende wedstrijd te aanschouwen, die wedstrijd waarin hun Ajax wel even zou winnen. Niks was minder waar. Ajax ontmoette zijn meerdere in het schaakvoetbal van Manchester en werd even fijnbesnaard op zijn plek gezet. Plots ontwaakte iedereen. Sprookje over.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie