Skip to content

Eiergas

Redactie
16 april 2017 | 20:01

Advertentie

Lang weekendje dames en heren, dankzij de grootse God zelf wordt het werkpubliek getrakteerd op een extra vrije dag uitkateren, weer drinken vanaf vijf uur en vervolgens nog een avondje gas d’r op. Toffe peer toch die Jezus, sommige mensen schijnen ‘m zelfs te kennen. Toch, zo mag gezegd worden, is het niet alleen rozengeur en maneschijn die Onze Vader met zich meebrengt. Hij brengt namelijk één indirect gevaar met zich mee tijdens Pasen: de eierscheet.

Gedurende dit weekend is er namelijk sprake van een zéér verhoogde consumptie van paaseieren; vaak chocolade maar ook menig kippenei wordt verorberd dit weekeinde. Gevolg: een grove 17 miljoen mensen in Nederland beginnen allemaal te stomen als een rioolput. Dit fenomeen maakt de feestdag Pasen zodoende altijd weer een ware aanslag op de ozon. Het uitgedunde schilletje dat er om heen hangt maakt sowieso al zware tijden door, maar dit. Deze humane aswolk maakt ieder jaar de kans een volledige uitroeiing teweeg te brengen.

Ook is er niet alleen in milieutechnisch opzicht reden tot klagen; ook de individuele gezondheid heeft flink te lijden onder dit sluimerende gas. Het eiergas is namelijk in tegenstelling tot veel andere gifgassen zoals mosterdgas of andere stille doders een duidelijk merkbaar fenomeen. Sterker nog: een bekende marteling. Alvorens mensen stuiptrekkend en schuimbekkend neervallen op de vloer proeven zij de diepstinkende dood door hun neus.

Wees daarom voorbereid op deze moordenaars in spé, ook je man, vrouw, broertje of huisdier zijn potentiële daders. Berust in de waakzaamheid van constant gevaar, alleen dat zal u behoeden voor de riekende dood. Het dodelijke indirecte gevolg van het sprookjesachtige Pasen is daarom verre van onschuldig.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie