Skip to content

Return of the Geert

Redactie
19 maart 2017 | 20:13

Advertentie

Somewhere in a galaxy far far away.. There was a Geert. Hij had een mooie blonde kuif en ging van Venlo naar Den Haag. Vol goede moed en met velen. Geert trok namelijk te allen tijde ten strijde in het gezelschap van zo’n twintig krijgers. Brede, kale aanvalsfiguren circuleerden constant om hem heen. En ja, zelfs tijdens het neuken.

Geert marcheerde als een ware strijder het land in. Met schreeuwend volume trok hij ten strijde tegen vermeende bezetters. Te voet, paard of zelfs rijtuig ging Geert naar nieuwe vestingen waar nieuwe mensen gered dienden te worden. Aldaar verspreidde hij zijn ziedende toorts over het onwel dat hen en hem werd aangedaan. Woedend was hij. Dikwijls raakte hij verwikkeld in heftige situaties waarin menig mes-in-rug of dergelijke dolksteken niet geschuwd werden. Geert had al vaker bloed geproefd.

Slechts democratische beslissingen van het volk honoreerde Geert. Zodoende ontweek hij verdere rondvliegende muskieten met man en macht. Nergens kwam hij waar hem schade toe kon worden gebracht. Uitgerekend en bedeesd ging hij te werk, tot hij tot stilstand kwam. Het volk versperde zijn weg. Zíj waren het die hem teleurstelden en kozen voor andere leidende figuren. Geerts hart brak. Degenen voor wie hij zoveel op had gegeven en gedaan, bleken niet allemaal betrouwbaar, slechts een harde kern kaalkoppen bleef over. Te weinig weliswaar. Te weinig voor overheersing.

Terneergeslagen keerde hij huiswaarts. Terug naar het holletje waar hij vandaan was gekomen. Daar in De Koel waar de ‘o’ nog lang was, was zijn thuisbestemming. Daar waar hij eindelijk zijn hoofd kon rusten en zichzelf herstellen. In aanloop naar een volgende poging. Een poging om een volgende keer wél te kunnen winnen. Want ooit, shall the Geert return.

Advertentie

5 Reacties

  1. jouw stukjes slaan wel vaker nergens op, maar dit slaat alles. Wat heb jij gerookt???

    En nee…. Ik ben geen pvv-stemmer.

  2. Ach ja……als je niet kunt nadenken en een poging wil doen om dat wel te doen en je komt niet verder als bovenstaand gekrabbel………dan weet ik wel wat jouw niveau is………
    Je hebt er totaal niets van begrepen.
    Evenals Oomen die ook denkt te moeten oreren over de Pvv met een IQ van onder nul
    Overigens stem ik wel PVV.

  3. Eens met Freggel!

    Het feit dat Freggel overigens zo nadrukkelijk aangeeft niet op de PVV te hebben gestemd, geeft aan dat er nog een wereld te winnen is in dit land qua “vrijheid van meningsuiting”. Ik lees nooit in een kritische reactie op een artikel over bijvoorbeeld Buma: “Ik ben geen CDA-stemmer”.

    Verder is dit een pretentieus stukje van een columnist die wel heel erg zijn best doet zoveel mogelijk metaforen in een zin te verwerken. Chapeau!

    De valsheid waarmee gesproken wordt over “brede kale aanvalsfiguren” (ook als je daarmee zijn beveiligers bedoelt in plaats van zijn volgelingen) is tekenend. Schrijf gewoon dat je Geert een nazi-leider vindt in plaats van te spreken over kaalkoppen. Walgelijk!

    • Ook eens met Willem.

  4. Ik vind het een leuke pennenvrucht !


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie