Skip to content

Tegenstanders Randweg weer naar Maastricht

Redactie
24 februari 2017 | 9:34

Advertentie

Tegenstanders van de randweg in Nederweert zijn vrijdagmorgen, net als op 13 januari, weer met een bus richting het Provinciehuis in Maastricht vertrokken om hun ‘verzet’ tegen de randweg kracht bij te zetten. Vandaag neemt een commissie Mobiliteit en Duurzaamheid van de Provinciale Staten namelijk weer een besluit over het verder uitwerken van de zogenaamde nul-variant. (Alternatief 1A van het planMER).

In de vorige commissievergadering is het voorstel over de Randweg ingetrokken en is geopperd om een nul-variant uit te werken. Dit betekent een uitwerking van het huidige tracé. D66 heeft hiervoor een nader voorstel gedaan. Ze willen kijken wat de mogelijkheden zijn om de huidige N266 te verbeteren en dit verder uitgewerkt zien vóór uiterlijk 1 oktober 2018. Deze nul-variant en de eerder uitgewerkte Westelijke-variant moeten dan inhoudelijk en financieel op gelijk niveau zijn uitgewerkt zodat een afgewogen besluit genomen kan worden.

Ruim 40 personen zijn vanmorgen met een bus afgereisd naar Maastricht om hun stem te laten horen. Vanuit verschillende actiegroepen is er spreekrecht aangevraagd. Tegenstanders van de randweg zijn voornamelijk gezinnen en bewoners die de Randweg vlak naast hun huis krijgen of zich niet gehoord voelen. Onvoldoende communicatie, onzorgvuldige planvorming en onjuiste informatie betreffende de uitvoering dragen volgens de tegenstanders bij aan het onbegrip voor de nieuwe Randweg. Ze verwachten dat de weg veel duurder zal worden dan begroot en vrezen voor een flinke stijging van de WOZ-belasting. Het nut en de noodzaak is niet aangetoond en ze twijfelen aan de uitgangspunten.

Randweg Nederweert

Het gemeentebestuur wil dat Nederweert ook straks een aantrekkelijke gemeente blijft voor jong en oud. Een aantrekkelijk centrum- en kanaalgebied om in te wonen, werken, ondernemen, winkelen en ontspannen, zijn belangrijk voor die toekomst. De aanleg van de randweg is een belangrijke randvoorwaarde om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Daarnaast bevordert de randweg de leefbaarheid in de kern en zorgt deze voor een betere regionale bereikbaarheid, hetgeen weer goed is voor de economie in deze regio.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie