Skip to content

De Bengele Beweegt – Kyll Bruijnaers in the spotlight

Redactie
10 januari 2017 | 17:00

Advertentie

De veranderende samenleving waarin participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders van sport. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert.

Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg- en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met verschillende maatschappelijke partners. Hierdoor zal ook overdag de totale omgeving beter benut worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken en waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Kyll Bruijnaers.
    Mijn naam is Kyll Bruijnaers. Ik ben 25 jaar oud en woon in Nederweert. Mijn vrije tijd breng ik voor een groot gedeelte door bij onze plaatselijke basketbalvereniging Jumping Giants. Naast het beoefenen van deze prachtige sport ben ik al enige jaren actief als  trainer/coach. Op dit moment geef ik training aan het team U16-1 (14 en 15 jaar oud). Daarnaast ben ik vier jaar geleden gevraagd om bij het bestuur te komen. Daar vervul ik nu de rol van Technische Commissie.
  2. Hoe kom jij vanuit basketbalvereniging Jumping Giants in aanraking met de stichting De Bengele Beweegt?
    Sinds de oprichting van De Bengele Beweegt is Jumping Giants betrokken geweest. Zo zit bijvoorbeeld één van onze leden in het bestuur van De Bengele Beweegt en hebben andere leden deelgenomen aan activiteiten die georganiseerd waren door de Bengele Beweegt. Deze activiteiten waren bijvoorbeeld het jaarlijkse Beach Event en de Special Sportmix.
  3. Vertel eens wat meer over Special Sportmix.
    Iedereen kan sporten! Maar of iedereen hier altijd de mogelijkheid voor krijgt, is een tweede… Door de Bengele Beweegt is een pilotprogramma gestart waarin de deelnemende organisaties de kans kregen om een workshop te organiseren voor een speciale doelgroep. Een voorbeeld van een speciale doelgroep zijn mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens deze workshops kwamen verschillende sporten aan bod, waaronder basketbal! Een vijftal leden van Jumping Giants heeft op zaterdag 5 november een workshop georganiseerd voor een enthousiaste groep. Het was een groot succes!
  4. Wat is de meerwaarde van de stichting Bengele Beweegt voor Jumping Giants?
    De meerwaarde voor Jumping Giants zit het hem vooral in de samenwerking met andere verenigingen. Communicatie verloopt bijvoorbeeld soepeler doordat je om de tafel zit met mensen van deze verenigingen. Daarnaast is het prettig om een platform te hebben waar informatie uitgewisseld kan worden. We merken namelijk dat andere verenigingen vaak tegen dezelfde problemen aanlopen.
  5. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
    Het verder stimuleren van sporten en bewegen voor iedereen in Nederweert en omgeving (onder andere een vervolg van de Special Sportmix). Daarnaast is het creëren van een echt Sportpark een wens van mij. Ik zou graag een groot park zien waar mensen naartoe komen om te sporten en te ontspannen.
  6. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
    Ga zo door! Samen zijn we sterker!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie