Skip to content

Tentoonstelling ‘(out of the) BOX’ van leerlingen Het Kwadrant

Glendi
13 december 2016 | 13:00

Advertentie

tentoonstelling-out-of-the-box-het-kwadrantLeerlingen van Het Kwadrant in Weert hebben binnen het vak Kunst werken gemaakt met het thema ‘(out of the) BOX’. Het zijn tweedimensionale werken, objecten en zelfs ‘Gesammtkunst’. De werken zijn te zien in het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert. Geert Gabriëls, wethouder van Cultuur, opent de tentoonstelling op zondag 18 december om 15.00 uur. De expositie is te zien t/m zondag 15 januari 2017.

‘(out of the) BOX’
VMBO-leerlingen van het Praktijkonderwijs van Het Kwadrant maakten de werken voor de tentoonstelling. Voordat ze deze werken realiseerden, gingen ze op onderzoek uit op verschillende wijzen. Ze ontdekten de mogelijkheden binnen het thema en hun creativiteit bleek grenzeloos. Bij het maken van installaties, werkstukken, video, fotografie etc. lieten ze zich leiden door de eigen ervaringen uit hun omgeving. Dit willen zij met iedereen delen.

Als bezoeker word je uitgedaagd om aan de hand van de werken een verbinding met de leerlingen van Het Kwadrant te maken. Je treedt als het ware hun wereld binnen. Ook word je geïnspireerd om ‘out of the box’ te denken, omdat dit leidt tot flexibel denken en tolerantie. De jonge kunstenaars verbinden op deze manier hun schoolactiviteiten met de wereld buiten school.

Kunstobjecten
In de expositie zijn onder meer een serie portretten, collages en schilderijen te zien. Hierbij zijn verschillende materialen en technieken gebruikt. Sommige liggen voor de hand, zoals verf, hout, papier en karton. Maar ook bamboe en elastieken worden in de werkstukken toegepast. Een muur van foto’s, video en meerdere ‘Gesammtkunstwerken’ maken de expositie compleet.

De ‘Gesammtkunstwerken’ zijn groter van formaat en zijn het resultaat van groepsdynamiek. Deze werken maken de leerlingen ter plekke en zullen dus organisch ontstaan. Bovendien veranderen ze gedurende de tentoonstelling. Dit maakt de expositie een ware beleving.

Openingsactiviteit
De inleiding op de tentoonstelling wordt gegeven door Janneke Jacobs, locatiedirecteur van Het Kwadrant. Aansluitend zijn er een voordracht en een muzikaal intermezzo, verzorgd door de leerlingen van Het Kwadrant. Vervolgens opent wethouder Gabriëls de expositie officieel. De leerlingen van Het Kwadrant nemen de catering voor hun rekening.

Openingstijden
Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt 7 in Weert is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Meer informatie vind je op www.erfgoedhuisweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie