Skip to content

Persoonlijke kennisgeving

Redactie
24 november 2016 | 12:00

Advertentie

Uw dierbare is overleden, het verdriet is groot … en toch moet u in deze moeilijke periode veel beslissingen nemen. Er wordt u veel gevraagd, er moet immers van alles geregeld worden om uw dierbare te begeleiden naar zijn of haar laatste rustplaats en hoe u samen afscheid kunt nemen op een manier die bij uw dierbare en bij u past.

Meestal hoeft u dat gelukkig niet alleen te doen en wordt u ondersteund door uw geliefden en natuurlijk wordt u begeleid door uw uitvaartondernemer. Een van de vragen die gaan komen is, wie er in kennis gesteld moet worden en wiens aanwezigheid wordt gewenst bij de afscheidsdienst.

Het is noodzakelijk dat de adressenlijst van deze mensen gemaakt wordt, maar ook het samenstellen van een kennisgeving zal al snel gedaan worden. Het is vanzelfsprekend dat u verwijst naar de datum, tijd en locatie van het afscheidsmoment. Wel of niet uitnodigen voor een koffietafel of afscheidsborrel? Enz, enz … De uitvaartondernemer zal hier samen met u een verdere invulling aan geven.

Voor de kennisgeving zijn er een aantal keuzes denk hierbij aan een afbeelding, welk papier, lay-out of vorm? Zo hebben wij een standaardcollectie waar u uit kunt kiezen maar vaak maken wij een persoonlijke kennisgeving en kijken hierbij naar de persoon, hobby, werk, sport of een combinatie van bepaalde kenmerken van de overledene. Ook uw eigen ideeën zijn natuurlijk welkom en kunnen wij hier samen met u invulling aan geven. Denk ook eens aan een ander formaat. De uitvaartondernemer zal u hierin stap voor stap adviseren in de te maken keuzes. Deze beslissingen dienen  vaak in een kort tijdsbestek genomen te worden. De kennisgeving moeten immers tijdig bij de genodigden komen.

Nadat u een keuze heeft gemaakt, zal een proefdruk worden gemaakt en kunt u al de adressen op de enveloppen schrijven. U kunt er ook voor kiezen om de adressen door de uitvaartonderneming te laten schrijven. Na uw goedkeuring wordt er overgegaan tot de definitieve druk, waarna de kennisgeving verstuurd kan worden.  Mogelijk wilt u dat er naast het verzenden van rouwpost ook mensen in kennis gesteld worden via de krant ( advertentie ) of sociaal media lokale berichtgevingen zoals b.v.  Nederweert 24 of Ospel Actueel.

Vaak wordt hiervoor dezelfde inhoud/afbeelding van de kennisgeving gebruikt. Geef dit ook aan bij uw uitvaartondernemer, dan kan deze dit voor u organiseren. Een advertentie in de krant brengt de nodige kosten met zich mee, maar ook hierin zal de uitvaartondernemer u voorlichten.

Soms ontstaat er een tijdsdruk dit komt door de aanlevertijden van de post of krant om de kennisgeving of advertentie, de volgende dag bezorgd of geplaatst te krijgen. Uw uitvaartondernemer is op de hoogte van deze tijden.

Arlene-Uitvaart

arlene-uitvaart-nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie