Skip to content

Spiegelhoofden

Redactie
15 oktober 2016 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers-1Terwijl velen zich een kapsel á la Cristiano Ronaldo of Graziano Pelle aanmeten, blijven anderen gelukkig één kapsel in ere houden. Dit kapsel, of eigenlijk het gebrek daaraan, zal altijd ver boven de wisselende modetrends uit blijven steken. Een kale kop is namelijk het beste wat je je hoofd kan aandoen.

Vooral in de Nederweertse lage landen is deze spiegelende hoofdmode nog altijd ruimschoots vertegenwoordigd. Legio mannelijke Nederweertenaren kiezen er nadrukkelijk voor om hun hoofden vrij te pleiten van haar. En terecht. Er gaat namelijk niks boven een rosé-roze hoofdhuid waar kleine pareltjes van zweet glanzend naar beneden biggelen als de schittering van een discobal.
De kale man is zodoende hét statussymbool van een ergonomische self-made man. Kaalheid is namelijk niet alleen een bewijs van durf, maar ook van puur gemak. Kale mensen ondervinden namelijk triljoen dagelijkse voordelen van hun opgeschoren maanlandschap. Zo zien haarloze individuen er altijd piekfijn uit; nooit een bad-hair day of out-of-bed-look voor deze heerschappen. Ook tijdens de dagelijkse douche-ronde ervaren zij een hemels genot: niets is namelijk zo fijn als het warme water rechtstreeks op je schedel gebonjourd krijgen. Verder zal er op feestjes altijd even geaaid, gewreven of gekletst worden over je volmaakt glanzende bovenkant. Een kale man staat in het leven chronisch met 1-0 voor.

Deze lofzang  ten bate van de kale man schrijvende, zakt de moed mij in de schoenen. Wetende dat ik het lef nooit zal bezitten om mijn weelderige gelcreaties vaarwel te zeggen zal ik altijd ademloos fantaseren over het gevoel van een zacht zomerbriesje tegen mijn kale voorgevel. Tot die tijd overleef ik door af en toe een kale man te aaien, aanrader overigens.

Advertentie

2 Reacties

  1. Was “kletskoppen” dus niet een betere titel geweest?

    • Hou zelf van “badmuts”
      Trouwens ik denk dat het de “just out of bed look” moest zijn


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie