Skip to content

Mini-kleptomanie

Redactie
24 september 2016 | 21:26

Advertentie

Ruben Weekers-1Iedere roker weet: het is onmogelijk om iedere aansteker die je koopt, tot het bittere einde bij je te houden. De kleine vuurmakertjes eindigen namelijk -verspreid over een willekeurige stapavond- in zo’n dertig verschillende broekzakken. Het is dagelijkse kost van een roker: je koopt aanstekers om ze een kwartier later nooit meer terug te zien.

Het is een soort universeel systeem waarbij de rokende leden eens in de zoveel tijd een aansteker aanschaffen, om deze vervolgens te laten verdwijnen in de doorgeefstructuur die de toekomstige eigenaar van een aansteker bepaalt. Zie het als een bepaalde periodieke contributie waarbij je je lidmaatschap én recht op aanstekers niet kunt verspelen. Zodoende verblijdt iedere roker zich de day after met wéér een nieuwe aansteker terwijl de vorige inmiddels ook een nieuwe eigenaar heeft.

Dit systeem had geweldig gewerkt, ware het niet dat er sommige rokende individuen zijn die deze onschuldige vorm van kleptomanie niet onder controle hebben. Steevast sluimeren zij rondom tafels zoekend naar vonkende prooien, met als resultaat dat zo’n twee uur later alle aanstekers foetsie zijn. Tegen deze tijd heeft de vingervlugge specialist zijn zakken allang vol. Het feit dat deze obsessieve steelpartij geen einde kent, geeft de ziekelijke inslag van dit soort figuren aan. Het spel van het ongemerkt jatten geeft een bepaalde rush voor deze geestelijk-incapabele persoon met als uiteindelijke kers op de taart een ruime keuze van zo’n dertig aanstekers om hun peukie mee te verwarmen.

Een oplossing om deze rotte appels uit dit welhaast volmaakte systeem te weren, is er helaas nog niet. Aangiftes draaien op niks uit en ook aanstekers die louter werken op persoonlijke vingerafdruk zijn er tot op heden nog niet. Wees daarom waakzaam aan wie je je aansteker uitleent, het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat je ‘m ziet.

Advertentie

1 Reactie

  1. Men zou kunnen overwegen om de “ketser”aan een ketting om de nek te hangen. Voorzien van een pro rook tekst. Dit als tegenhanger voor de leuke foto’s tegenwoordig op de shag-verpakkingen van geasfalteerde longen etc.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie