Skip to content

Het is hier toch zeker geen kermis

Redactie
10 september 2016 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers-1Stel je voor: je zit op een rustieke zaterdagavond in je seniorenflat boven het horecaplein te genieten van een advocaatje, omroep Max en de geraniums op je vensterbank, en ópeens beginnen zo’n drieduizend mensen luidkeels feest te vieren. Waarom? Omdat er een of ander lullig buurtfeestje genaamd ‘Nederweert kermis’ gaande is. Weg vredigheid, weg stilte en bovenal: weg rust.

Het leven in Nederweert alszijnde senior ging niet over rozen, zo bleek afgelopen kermis. Terwijl er een vrolijk zingend feestpubliek huishield op het horecaplein was iedere vorm van rustieke ontspanning onmogelijk. Het wekelijkse potje klaverjassen werd overstemd door een lolbroek genaamd ‘Harry en de Gebroëke Zweegelkes’, het Delftsblauw-servies trilde in de kast en de 93-jarige buurvrouw moest met spoed naar het ziekenhuis wegens plotselinge hartfalen door de flitsende lampjes van de hamburgertent.

Kortom: die helse kermis die zo nodig eens per jaar gehouden dient te worden is de figuurlijke hongerwinter voor de Nederweertse babyboomers. Antieke Nederweertenaren in de vuurlinie van de kermis ervaren namelijk een onhebbelijke last tijdens deze dagen. Geluidsoverlast tot ná twaalf uur (wat waren zij denkende?!) is tijdens de kermis zodoende een vast stramien. Ook de zuipende reljeugd die dit duivelse spektakel met zich meebrengt laat flinke immateriële schade achter.

Daarom pikten de omliggende buurtbewoners het niet meer tijdens de kermis; ze eistten minimale geluidsoverlast, géén hinder en vooral geen verstoring van hun nachtrust (8 uur ’s avonds t/m 10 uur ’s ochtends). Daarom vonden zij het nodig in de bres te springen tijdens de kermis; in het heetst van de strijd protesteerden zij vanwege de luide muziek en hoorbare gezelligheid. Het plezier van de drieduizend mensen op diezelfde kermis woog volgens hen absoluut niet op tegen de onmetelijke last die zij (twee personen) ondervonden aan het kabaal. Ze notificeerden de Burgemeester en iedere andere welwillende toehoorder over de traumatiek van de onhebbelijke situatie. Want: je zult maar boven een café gaan wonen en dan één weekend per jaar pas ná 1 uur kunnen gaan slapen omdat er kermis-optredens plaatsvinden. Het is hier toch zeker geen kermis.

Advertentie

18 Reacties

  1. Wie was er eerder de horeca of de bewoners. Wij wonen hier aan het horecaplein en maken dit al ruim 14 jaar mee en vinden het een groot feest!!! Die 4 a 5 dagen per jaar feest voor jong en oud dat moet verdraagbaar zijn punt uit. Het enige wat vervelend is dat de kermiskraampjes niet met hun gezicht naar de bewoners gezet worden tussen nr 3 en 11 dat is veel vervelender dan de harde muziek. Wij willen naast de muziek ook plezier hebben van de kermis.

  2. Altijd het zelfde,het zijn maar steeds 2 bewoners die klagen.
    Mijn ouders wonen er ook,en geloof me je hoort als je s avonds de ramen gesloten houdt
    HELEMAAL NIETS MAAR DAN OOK ECHT NIETS
    zij genieten van de kermis en ook van andere evenementen, hun reactie is zo zien we nog eens wat en we horen er nog helemaal bij
    Beste bewoners die klagen,u hebt er voor gekozen om een in Horica gebied te komen wonen
    Niemand weerhoud u ervan om een ander woonadres te zoeken
    Met vriendelijke groeten

    • Monique
      Wonen jouw ouders in “de Poell””
      Graag nodig ik jou en ook je ouders uit om te komen luisteren op kermis maandag om 23.00 uur.
      Benieuwd wat jullie “helemaal niets” vinden.
      Verder gunnen wij iedereen zijn kermis, Maar als je andere reacties leest, merk je dat daar het probleem niet echt zit.

  3. Beste,
    Ik ben een jonge knaap die ook aan het horeca plein wonende is. Nu ik het totaal geen probleem vind dat er eens per jaar een kermis voor de deur staat, kan ik het me voorstellen dat mensen hier overlast van kunnen ervaren. Het is namelijk niet alleen de kermis. Elk weekend horen wij hoe mensen tot diep in de nacht diep in het glaasje kijken. Wat natuurlijk ieders goed recht is maar het is ook het goed recht van de bewoners om een fatsoenlijke stilte te eisen na zeg 1uur (mensen van het terras en lekker verder binnen).
    Soms is er gewoon die druppel, die de emmer doet overlopen. Dat kun je niemand kwalijk nemen. En voor de mensen die zeggen: dan moet je niet aan een horecaplein gaan wonen: ja dan had de gemeente daar geen seniorenflats moeten bouwen en er vervolgens geen nachtvergunning moeten verlenen aan de horeca.

  4. Dat er mensen zijn die zich beklagen, dat lijkt me helemaal niet abnormaal. Het is ook echt een beestenbende. Dat de grote massa het feestgedruis als iets geweldigs ervaart, is heel mooi. Maar er zijn altijd mensen die er een hele andere beleving bij hebben. Waarvoor deze dagen een hel zijn. Die ten einde raad zijn. En dat begrijp ik. Met deze mensen heb ik echt te doen, en zou ze graag willen helpen, om het probleem op te lossen. Ook voor hen, zodat iedereen het fijn en naar zijn zin heeft. En ook de feestende massa gun ik hun feestje hoor.
    Wat me echter heel erg tegen de borst stuit, is dat een columnist, die ik verder niet ken, en waarvan ik ook wel eens een heel mooi stukje heb gelezen, deze mensen, hier gaat veroordelen. Dat slaat nergens op. Dat is helemaal niet nodig ook. Want hoe het ook zij, die paar klagende mensen, zijn altijd weer de mensen die uiteindelijk aan het kortste eind trekken. Niet de grote feestende massa. Hun feestje gaat toch wel door. Maar waarom dan die mensen die toch al aan het kortste eind trekken nog eens een schop na geven? Wat is de functie hier van? Alleen maar om weer een column te kunnen vullen? Schrijf dan dat je deze week als gevolg van een gruwelijke kater, na de kermis, geen inspiratie had om iets moois te bedenken.

    • Beestenbende? Wist niet dat wij mensen beesten waren,bedankt

  5. Kermis en muzikânte, alleh, det es toch gein probleem,
    Mer Harry van de Gebroeke swiegelkes inheure, man, man..
    Neet um aan te heuure..
    Dae mins kan neet zinge…
    Dus ich gaef die-ij bewoeeners geliek..

    😉

    • Probleem al opgelost deze lallende groep houd na november op te bestaan hahahah

    • Es ut werkelijk waor?
      Giet Harry met zun zwiegelkes met pensioen?

  6. Zal er kort over zijn.

    Wanneer je geen last van horeca wilt hebben, ga dan niet in de buurt van deze horeca zaken wonen.

    In Nederweert hebben we een paar horeca zaken op St. Rochusstraat, Brugstraat en Kerkstraat.
    Verder met kermis nog wat op Raadhuisplein en Geenestraat.

    Dus wanneer je daar overal een stukje vanaf gaat wonen heb je geen overlast.

    Ps deze horeca zaken liggen er al meer 50 jaar in desbetreffende straten.

    • Wil toch even opmerken dat het Horecaplein er later is bijgekomen ( bij eenrichtingsverkeer) en uitbreiding terras ook. Door podia ed wordt alles nog veel grootser aangepakt. Men is het toen ook “horecaplein” gaan noemen…..officieel bestaat dat niet ( hangt géén bord) Als je de muziek op budschop kunt horen zegt dit toch wel genoeg. De gemeente zou een geluidslimit kunnen/moeten vastleggen en dit ook controleren. Er komen ook steeds meer evenementen in het dorp dus……Vind het niet raar dat steeds meer mensen een gehoorbeschadiging oplopen en dat is dan voor eigen risico zo werd eens geschreven in de huisregels van een evenement in Nederweert. Tja…….

    • Nederweert is al niets meer en moet dan ook nog de kermis en de muziek verdwijnen????
      Jongens waar zijn wij allemaal mee bezig.
      Laten we discussieren over andere serieuzere zaken die Nederweert weer uit het slob moeten halen. Laten we deze zinloze discussie gewoon stoppen!!

  7. Ik heb al een tijdje niets meer geschreven maar nu vind ik dat ik niet achter kan blijven.
    Woon zelf in budschop maar daar kan je de muziek al horen. Vooral de kleine winst is niet normaal. Houdt zich ook niet aan de sluitingstijd

    • Zolang als de Brugstraat eenrichtingsverkeer richting de brug is zal het geluid natuurlijk ook die richting op moeten.

      Geen vrees, hier komt verandering in.
      Mien woont zelf dichterbij het gemeentehuis en Horecaplein en hoor nauwelijks iets van de muziek van dit gebeuren, heeft ook met de windrichting te maken.
      Ik kan mij best voorstellen dat deze, oudere, mensen overlast hebben van de kermisdagen en om dan heel gemakkelijk te zeggen dat je er dan maar niet moet gaan wonen is bedenkelijk.
      Als je er gaat wonen is het waarschijnlijk nog geen probleem dit komt pas later.
      Men spreekt over “slechts” twee klagers, maar vermoedelijk lossen andere bewoners het anders op, of hebben er ook daadwerkelijk minder last van.

      Kijk naar mogelijkheden om dit probleem op te lossen, misschien kunnen deze mensen een paar dagen bij hun kinderen logeren, hebben deze meteen een oppas en kunnen ze naar het Horecaplein.
      Zo los je problemen op

      .Of creëer je zo een ander probleem.?

  8. Ik woon aan de rand van Nederweert en kan ook goed meegenieten van de muziek. Lijkt wel of het harder staat dan een paar jaar geleden. Ik kan wel begrijpen dat als je er bovenop woont dit echt heel vervelend is. Onzin om te roepen dat ze daar niet moeten gaan wonen. Je weet dat er muziek en kermis is en dat zal het probleem niet zijn, ik denk dat het probleem meer ligt aan de geluidsknop die echt te hard staat.

  9. Had net ook veel last van muziek wat een herrie zeg.
    Ik dacht daar heb je het weer iemand heeft weer een feestje in Nederweert.
    Was het de wekker oei het is maandag.
    Werktijd…..

  10. Hier in Ospel hadden we een paar jaar geleden ook iemand die altijd lag te mekkeren over het geluid.
    Dit hebben we heel goed opgelost door deze meneer tijdens de kermisdagen een paar dagen naar centerparcs te sturen.
    Probleem opgelost

  11. Vakantie boeken rond de kermis periode!!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie