Skip to content

Pop Up Galerie Nederweert één jaar

Redactie
23 augustus 2016 | 16:30

Advertentie

PopupgallerijIn september 2016 bestaat Pop Up Galerie Nederweert één jaar. In dit eenjarig bestaan heeft de galerie al tweemaal succes gehad met het concept: leegstaande winkelpanden cultureel onder de aandacht brengen zodat het (na jarenlange leegstand) verkocht of verhuurd kan worden. Per september  betrekt PUGN het derde pand én wordt alweer de achtste expositie geopend. De opening is op 1 september 19.30 uur.

Speciale expositie, opening 1 september 19.30 uur

Het concept werkt!
Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) richt exposities in in leegstaande winkelpanden in Nederweert, om er op die manier meer aandacht voor te genereren zodat de panden via de eigenaar alsnog verkocht of verhuurd kunnen worden. Dat is ons inmiddels twee maal gelukt.
Wat ons ook is gelukt, is het aantrekken van inmiddels vele exposanten die van de gelegenheid gebruik maakten om hun werk op een laagdrempelige manier aan het publiek te tonen gedurende een periode van acht weken.
Overigens is Pop Up Galerie Nederweert een initiatief dat volledig draait op vrijwilligers, zowel de organisatie als de begeleiding.

Nieuwe locatie, nieuwe expositie
Wegens succes kunnen we de huidige locatie aan de Brugstraat in Nederweert verlaten en kunnen we per 1 september een expositie openen in een ander leegstaand en tot expositieruimte ingericht winkelpand. Deze ruimte ligt aan het Lambertushof in Nederweert, adres Kerkstraat 53. De opening is om 19.30 uur en zal worden verricht door Burgemeester H. Evers en wethouder van Cultuur H. Geraats. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen en/of de expositie te bezoeken in de schitterende nieuwe locatie aan de Kerkstraat 53 in Nederweert.

PopupgallerijSpeciale expositie
Voor het eenjarig bestaan is een mooie mengeling van exposanten samengesteld, met diverse disciplines. De expositie zal bestaan uit een aantal interessante nieuwe exposanten en enkele exposanten die reeds deelnamen.  Enkele van de nieuwe namen zijn: Jan Janssen uit Maasbree met keramiek, Gerrie Cuijpers uit Arnhem met schilderijen (w.o. portretten), Joke van de Laar uit Lierop met fabuleuze sacrale theatertjes, Iene Meulenberg uit Oirsbeek met beelden van brons/steen, Nancy Sanders uit Urmand met interessante glaskunst en Prasadam uit Oirschot met mythische schilderijen. Verder exposeren Francien Meuleners, Jan Vallen en Maruel Janssen (schilderijen – fotografie), Helmie Skrabanja en Lei Hannen (keramiek en meer) en Ria Vervoort (glaskunst en –sieraden).

Live muziek
De opening wordt extra feestelijk met muziek van het bluesduo Willie B & The Blue Sparrow uit Wageningen. Aan dit duo worden ter plaatse muzikanten toegevoegd!
 
Openingstijden
Opening donderdag 1 september 19.30 uur.
De expositie is te bezoeken van 1 september t/m 22 oktober 2016.
Adres: Kerkstraat 53 Nederweert
Geopend: zaterdagen 13.00 – 17.00 uur en koopzondagen 13.00 – 17.00 uur. Tevens geopend tijdens het evenement ‘Neewieert on Wiels’ op zondag 18 september 11.00 – 17.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie