Skip to content

Zonbescherming

Redactie
21 juni 2016 | 16:00

Advertentie

Mother and daughter putting sun protection on their face

De zon geeft mensen een ontspannen en prettig gevoel. Bovendien stimuleert de zon de aanmaak van vitamine D. Vitamine D hebben we nodig voor de vorming van sterke botten en het in stand houden van een goede weerstand.

Helaas kunnen we niet onbeperkt van de zon genieten. De oorzaak hiervan ligt in de UV-straling die zonlicht bevat. Te veel UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken: op korte termijn verbranding van de huid, op langere termijn een versnelde veroudering met een groter risico op huidkanker. Steeds meer mensen krijgen de diagnose huidkanker, vaak heeft dit te maken met de onbeschermde blootstelling van de huid aan UV-straling, ondermeer uit zonnestraling.

Om verbranding door de zon te voorkomen moet de huid goed worden beschermd. Een goede bescherming is afhankelijk van het klimaat en het huidtype. De mate van bescherming wordt uitgedrukt in SPF (Sun Protection Factor). Een SPF onder de 30 wordt tegenwoordig bijna niet meer geadviseerd. Een crème met een hogere factor voorkomt roodheid en verbranding, maar gaat het bruin worden niet tegen. Naast een voldoende hoge SPF is ook het royaal en ruim aanbrengen van het product van belang.

Sommige geneesmiddelen kunnen in combinatie met zonlicht een chemische reactie geven die lijkt op een heftige verbranding. De verbranding beperkt zich dan tot de delen van de huid die aan de zon zijn blootgesteld. De enige manier om deze verbranding te voorkomen is het mijden van de zon, het dragen van bedekkende kleding en een hoge SPF (50+) gebruiken. Uw apotheek zal u altijd waarschuwen wanneer u een nieuw geneesmiddel krijgt waarbij u voorzichtig met zonlicht dient te zijn.

Mocht u vragen hebben over uw huidtype, de juiste SPF, uw geneesmiddelen in combinatie met zonlicht, of juist vragen van andere aard, aarzel dan niet om binnen te lopen bij Alphega apotheek Nederweert. Wij staan u graag te woord!

Tot de volgende keer,
Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie