Skip to content

Vakantie en medicijnen

Redactie
19 april 2016 | 15:58

Advertentie

vakantieLangzaam worden de eerste plannen voor de (zomer)vakantie gemaakt. Een paar dagen weg in de buurt, of voor een wat langere tijd verder weg op vakantie. Het maken van vakantieplannen is leuk, maar vergt enige voorbereiding. Dit is zeker het geval wanneer u, of uw partner, medicijnen gebruikt. Met onderstaande tips wordt de voorbereiding iets gemakkelijker.

Voldoende medicatie

De eerste tip spreekt wellicht voor zich. Neem altijd ruim voldoende medicatie mee op reis. Dit voor het geval dat u medicijnen verliest of kwijtraakt, of op een andere manier meer nodig blijkt te hebben. Dit geldt ook voor inhalatie medicatie. Een reserve puffer is zeer aan te raden.

Bewaarcondities onderweg

Indien u met de auto op vakantie gaat, probeer uw medicijnen dan zo koel mogelijk te vervoeren. Dit kan het beste in een gesloten koffer of tas, op een koele plaats in de auto.  Wanneer u met het vliegtuig gaat, neem dan in ieder geval medicatie voor een paar dagen mee in de handbagage. Mocht uw koffer onverhoopt zoek raken, dan heeft u in ieder geval uw medicatie bij de hand. Uw overige medicatie kunt u, mits de medicijnen niet gevoelig zijn voor lage temperaturen, in uw koffer stoppen.

Medicijnpaspoort

Voor het geval dat er vragen gesteld worden in het buitenland over uw medicatie, door bijvoorbeeld de douane of een arts, kunt u bij uw apotheek een geneesmiddelpaspoort aanvragen. Indien gewenst kan dit ook Engelstalig zijn. Op een dergelijk overzicht staan ook eventuele allergieën (indien bekend bij uw apotheek) en de stofnamen (werkzame bestanddelen) van uw geneesmiddelen.

Verklaring van gebruik
Gaat u op reis met een medicijn dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. Dit kan een zgn. Schengenverklaring zijn. Deze wordt echter alleen door de Schengenlanden geaccepteerd. Voor de overige landen kan een andere verklaring worden aangevraagd. Op de web-site van het CAK vindt u hier meer informatie over. Let op: de verwerkingstijd voor het verkrijgen van een dergelijke verklaring bedraagt 4-5 weken. Denk hier dus tijdig aan!

Mocht u vragen hebben over bovenstaande tips, of heeft u vragen van andere aard, aarzel dan niet om binnen te lopen bij Alphega apotheek Nederweert. 
Wij staan u graag te woord!

Tot de volgende keer,

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie