Skip to content

Wat maakt de schakel sterker?

Redactie
31 maart 2016 | 17:00

Advertentie

Karel werkt al meer dan 25 jaar bij een organisatie. Hij merkt dat hij zijn taken minder soepel kan uitvoeren dan vroeger; Er moet zo veel meer tegenwoordig. Hij wil het graag allemaal heel goed doen maar durft niet te zeggen dat het in feite te veel voor hem is. Hij vindt zijn werk wel leuk, maar ziet dat zijn collega’s sneller werken. Karel vraagt zich af of hij ander werk moet gaan zoeken. Ook omdat hij met het management al een aantal gesprekken heeft gevoerd over zijn functioneren. Hij heeft het gevoel dat ze hem willen gaan ontslaan. Hij voelt zich onder druk gezet en neemt daardoor meer werk op zich dan hij eigenlijk aan kan. Hij durft niet te vertellen dat het allemaal teveel is terwijl zijn collega’s hem wel zien worstelen.

Binnen de organisatie wordt Karel betiteld als een zwakke schakel gezien de gesprekken vanuit het management en de opmerkingen van de collega’s. Wat maakt de schakel zwak? Heeft het management zicht op wat er speelt op de werkvloer, in de privé situatie, over de zorgen voor ontslag bij Karel?. Hoe kan de schakel weer worden versterkt. Ligt het initiatief bij de werkgever of bij de werknemer. Of bij beiden. Wie is er verantwoordelijk?

Karel durft zijn grenzen niet aan te geven, hij is bang voor ontslag. Hij wil de stempel van zwakke schakel niet hebben en neemt zelf initiatief, buiten de organisatie om. Hij worstelt met een aantal zaken die niet helder zijn en durft hierover niet te communiceren. De organisatie toont verder weinig initiatief om Karel te helpen meer zicht te krijgen op zijn problemen.

Is er zicht op de werkelijke oorzaak?

Het lijkt dat het ontbreekt aan helderheid in de communicatie.
Er wordt wel gesproken, maar niet alles komt boven tafel of wordt gezegd, waardoor het de onderlinge relatie ondermijnd.

Herken je dit. Wil je de schakel herstellen, de verbinding verstevigen, meer helderheid in de communicatie?
Neem dan contact op met ons.

HET IS VERRASSEND HOE DIT KAN VERANDEREN

KernWijze

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de problemen in het bedrijfsleven aan te pakken. Ben je nieuwsgierig naar de ijsberg onder water? Ben je benieuwd naar wat er onder het oppervlak leeft? Heb je te maken met verklaarbare en onverklaarbare verstoringen binnen een organisatie? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses die verstoringen boven water krijgen, waardoor deze omgezet worden in kansen.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie