Skip to content

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof gaat weer open

Glendi
15 maart 2016 | 17:00

Advertentie

EynderhoofOntwaken uit de winterslaap? Nee hoor, voor de vrijwilligers van Eynderhoof is er beslist geen sprake van winterslaap. De maanden november en december stonden natuurlijk in het teken van de organisatie van het Eynder winterfestijn en de tijd tot en met april wordt hard gebruikt om voor te bereiden op het museumseizoen dat komen gaat. Want Eynderhoof is een dynamische museum dat elk jaar weer zorgt voor nieuwe verrassingen en verbeteringen.

Wat natuurlijk niet aangepast is, is de gastvrijheid en gemoedelijke sfeer die je van het museum gewend bent. Eynderhoof is een van de belangrijkste cultuurdragers van zijn soort in Limburg en die naam wil het museum met zijn ruim 350 geweldige vrijwilligers, ambachtslieden en verhalenvertellers behouden.

Wat maakt Eynderhoof zo uniek? Je moet er geweest zijn om het te kunnen vertellen. Enerzijds is het de bijzondere manier waarop de tijd van rond 1900 op een eigentijdse manier wordt herbeleefd. Het verhaal van vroeger zonder dat het saai wordt. Je ziet er ambachtslieden van toen aan het werk, maar het is ook tastbaar. Het is de kunst van het verwonderen en hetgeen wat het leven zo puur maakt, levend te houden. Daarnaast is Eynderhoof gewoon heel gezellig waar je je kinderen met een gerust hart weer heerlijk buiten kunt laten spelen.

In de afgelopen winterperiode is er weer veel gebeurd. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden en de aanpassingen van een aantal gebouwen is de imkergroep druk bezig geweest met het inrichten van een speciaal doe- en beleefgebied waar in het bijzonder de bijen en vlinders zich thuis zullen voelen. Er is een speciale informatieruimte ingericht waar alle informatie over bijen en insecten te vinden is. In de loop van het nieuwe seizoen wordt dit geïntegreerd in een spannend speelbos en bijzondere groentetuin.

Op Eerste Paasdag gaat het museum voor het 26e seizoen weer officieel open. Vanaf 13.00 uur worden de eerste bezoekers op een feestelijke wijze onthaald en aansluitend wordt traditiegetrouw samen met de vrijwilligers het nieuwe museumseizoen geopend. Kinderen kunnen een paasstukje maken onder leiding van de siergroep. Marieke Kodde is aanwezig met een aantal jonge kuikentjes die nog warm gehouden moeten worden onder de warmtelamp.

Op Tweede Paasdag is er ook weer volop bedrijvigheid. Naast de smid, zager, klompenmaker, mandenvlechter, wever, bakker, tuinman, schoenmaker, imker, pottenbakker, stroopmaker is speciaal op deze dag ook een kaasmaker actief. Niet alleen maar om te kijken, maar zoals dat op Eynderhoof gewoon is, ook te proeven. De biermakers demonstreren hoe bier wordt gebrouwen en als je ouder bent dan 18 mag je ook proeven. De kleintjes kunnen volop ravotten, kijken en ook dan een paasstukje maken onder leiding van de siergroep. De muziek wordt deze dag verzorgd door het duo Ari-Jana uit Meijel.

Openluchtmuseum Eynderhoof is vanaf Eerste Paasdag weer elke dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het museum en het programma van 2016 vind je in de gratis brochure of op de website www.eynderhoof.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie