Skip to content

Revolutie

Redactie
12 maart 2016 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertNog altijd menen sommige leden van het melkgevende geslacht dat zij in de verdrukking zitten. De eeuwenoude klaagzang van de –zogenaamd- achtergestelde ongestelden duurt al meerdere mensenlevens voort. Vrouwen zouden zodoende zelfs in Nederland nog altijd te weinig stemrecht, arbeidsmogelijkheden enbezit van de afstandsbediening hebben, en daarom was het op 8 maart ook in Nederland Internationale Vrouwendag. Typisch vrouwendingetje.

Nog altijd is er schijnbaar geen sprake van gelijkheid tussen de seksen. En natuurlijk is daar maar één geslacht verantwoordelijk voor, u raadt ‘m waarschijnlijk al: de vrouw zelf. Door middel van zo’n dag te organiseren bombardeer je jezelf namelijk metterdaad tot slachtoffer. Slachtoffer waarvan? Regen, hoge benzineprijzen of het gebrek aan vrouwenporno; het maakt niet uit.

Volgens de organisatie van de dag -waarschijnlijk een kantoorverdieping vol met parttime bakfietsmoeders die een corrigerende onderbroek dragen- is er toch echt een schrijnende behoefte aan verandering. Een voorbeeld van de lijdensweg die vrouwen ondervinden is de aanrandingen in Keulen, daar werden tijdens Oudejaarsavond tientallen vrouwen lastig gevallen omdat ze geen piemel maar borsten bezaten. Na een korte evaluatie van deze feministische ramp kwamen veel vrouwen tot de conclusie dat het hebben van borsten echt wel een nadeel is. Daarbij opgeteld dat het merendeel van de vrouwen nog altijd – tegen haar zin- verantwoordelijk is voor het avondeten, stofzuigen en de rest van het huishouden maakt dat iedere vrouw zich herkent in dit conservatieve rollenspel. Het bestaat namelijk niet dat je als zelfbewuste vrouw vindt dat je positie wel oké is.

De Nederlandse Vrouwendag is dus nog altijd hard nodig, aldus de vrouwen. Zonder deze dag zouden ze namelijk in een mum van tijd niet meer kunnen werken, stemmen of zappen. Of de vrouwen daadwerkelijk een achterstand hebben ten opzichte van mannen, is niet bekend, één ding is in ieder geval zeker: in ons moderne Nederland wordt de vrouw schijnbaar nog altijd onderdrukt, en niet zo’n beetje ook.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie