Skip to content

Moeite met het slikken van medicijnen?

Redactie
16 februari 2016 | 15:00

Advertentie

slikklachtenSommige mensen moeten meerdere medicijnen per dag gebruiken. Het merendeel van de medicijnen wordt oraal (via de mond) ingenomen. Als u last heeft met het innemen van uw medicijnen, kunnen onderstaande tips nuttig zijn.

  • Een droge mond kan het slikken bemoeilijken. Drink daarom voordat u uw medicijnen inneemt eerst een (klein) slokje water.

Het doorslikken van een tablet of een capsule gaat het gemakkelijkst als het hoofd een beetje voorovergebogen is tijdens het slikken. De capsule of tablet kan dan minder snel in de keel blijven steken. Drink na het doorslikken nog een paar flinke slokken water.

  • Als u een capsule in dient te nemen, dan kan deze wat gladder gemaakt worden door deze eerst even op een lepel met wat water te leggen.
  • Indien u het lastig vindt om met water uw medicijnen in te nemen, overleg dan met uw apotheek of de medicijnen ook met yoghurt, vla, melk, appelmoes of een speciale slikgel ingenomen mogen worden.

Dit is echter niet voor alle geneesmiddelen het geval, vraag het dus altijd na!

  • In sommige gevallen zijn tabletten of capsules gemakkelijker in te nemen als ze worden verpulverd (tablet) of opengemaakt (capsule). Ook hiervoor geldt echter dat dit niet met alle tabletten of capsules mag. Soms kan dan de werkzaamheid verminderen. Vraag dus advies voordat u tabletten verpulverd of capsules openmaakt.

Mocht u vragen hebben over het slikken van uw medicijnen, aarzel dan niet om binnen te lopen bij Alphega apotheek Nederweert. Wij staan u graag te woord!

Tot de volgende keer!

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie