Skip to content

Droom van Bèr komt uit

Redactie
2 december 2015 | 10:13

Advertentie

Bèr Smolenaers - initiatiefnemer Kunst Kijken WeertMet de realisatie van bedrijfsverzamelgebouw Perron 8 komt een lang gekoesterde droom uit. Bèr Smolenaers, ontwikkelaar en eigenaar van dit unieke pand, treft momenteel de voorbereidingen voor ‘zijn’ Kunst Kijken Weert.

Perron 8 aan Molenvelstraat 153 in Weert dient van zaterdag 26 tot en met woensdag 30 december als decor van deze expositie. Smolenaers verwacht zo´n 40 deelnemers uit Nederland, België en zelfs daarbuiten welkom te heten. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van zeer gevarieerde kunst in een bijzondere ambiance.

werk van Jos Hermans uit Vaesrade - plaatstaal  gepoedercoat met meerdere kleuren Perron 8 - een van de gangen - foto Joke Beljaars _ Bureau Cocoon

Zijn fascinatie voor beeldende kunst, en in het bijzonder voor objecten en de techniek ervan, is vooral ontstaan door zijn werk. Menig beeldend kunstenaar weet zijn bedrijf Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV uit Nederweert inmiddels te vinden voor het uitvoeren van zijn werk. Veelal zijn dit kunstwerken van RVS, gepoedercoat staal en cortenstaal. Hij heeft veel kunstenaars uit zijn klantenbestand benaderd om deel te nemen. Maar ook kunstenaars daarbuiten worden uitgenodigd hun interesse kenbaar te maken. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Ontwerp en inrichting zorgen voor inspiratie en verrassing
Perron 8 is een bedrijfsverzamelgebouw dat qua ontwerp en inrichting de juiste toon zet voor Kunst Kijken Weert. De toepassing van hout, kunststof, staal en beton wisselen elkaar moeiteloos af. Moderne onderdelen zijn prachtig gecombineerd met authentieke details. De sfeer zal op bijzondere wijze bijdragen aan de uitstraling die de organisator nastreeft met het nieuwe evenement; verrassend, inspirerend en onvergetelijk.

Perron 8 - binnenplaats met uitzicht op binnentuin - foto Joke Beljaars _ Bureau Cocoon

Ook de werkplaats van het aangrenzende constructie- en plaatwerkbedrijf Elcotec BV wordt ingezet. De werkbanken, lasapparaten en –tafels en de geur van metaal in combinatie met kunst zal een fascinerend tafereel opleveren.

Kunst in het platte vlak en driedimensionaal
De gemêleerde deelnemersgroep, van amateur en opkomend talent tot (inter)nationale professional, laat veel variatie zien in kunstvormen, materialen en toepassingen. Bezoekers kunnen onder andere genieten van schilderijen, striptekeningen, fotografie, airbrush en houtbewerkingen. Maar ook beelden van brons, metaal en keramiek, variërend van kleine exemplaren op sokkels tot metershoge objecten.

Meer informatie op www.kunstkijkenweert.nl of volg de ontwikkelingen op www.facebook.com/kunstkijkenweert8.

Advertentie

2 Reacties

  1. Bair,

    Leuk dat je droom uitkomt, het is een kunst om een geweldig bedrijf neer te zetten, en het
    is kunt om kunst te doen samenkomen en te laten zien.
    Maak er wat moois van.
    Jacques

    • Hier sluit ik mij bij aan. Goed initiatief, succes!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie