Skip to content

Aan de kant

Redactie
15 augustus 2015 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertHet was een doodsaaie donderdagmiddag. Rustig op de weg, geen spoor te bekennen van enige files of opstoppingen. Toch stonden ze daar, de blauwe wetshandhavers van Nederweert en omstreken. Met duidelijke armgebaren maakte een agent duidelijk dat er gestopt diende te worden. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats onthulde de agent dat het hier geen zoektocht naar seriemoordenaar of drugsbaron betrof maar een normale verkeerscontrole.

‘Goedemiddag meneer, iedereen wordt even van de weg gehaald voor een verkeerscontrole, mag ik u rijbewijs even zien?’ De agent sprak deze woorden uit met een zucht. Hij verwachtte waarschijnlijk weer een boze weggebruiker die hem op alle mogelijke wijzen probeerde te beledigen. Zinnen als ‘ga eens echte boeven vangen’ of ‘heb jij geen vak geleerd’ waren namelijk eerder regelmaat dan uitzondering tijdens zo’n controle. De gezichtsuitdrukking van de agent sprak boekdelen. Met een verkeerscontrole in het vooruitschiet was het onmogelijk om met goede zin naar zijn werk te gaan. En zo stond hij daar, met zijn ziel onder zijn arm boze mensen van de weg af te halen. En dat allemaal voor een salaris waar menig vakkenvuller nog voor zou bedanken. Hij stond daar om zijn gezin te onderhouden, de eindjes aan elkaar te knopen en de verwarming te betalen. Toch realiseerde hij zich langzamerhand dat de voordelen niet meer opwogen tegen de nadelen. Steeds meer overwoog hij een carrière als leraar of supermarktmanager. Heerlijke saaie werkdagen van 9 tot 5 waarin hij niet vervloekt of voor klootzak uitgemaakt werd. Hij zou fluitend thuiskomen met hetzelfde humeur waar hij ’s morgens mee vertrok. De aardappelen met broccoli zouden klaar staan en zijn wapenstok zou hij alleen in bed bij zijn vrouw gebruiken. Een paradijs, zo leek het.

Niets was minder waar bedacht hij zich. Nadat er weer zo’n 3 voorbijrijdende autobestuurders kwaad in zijn richting hadden gekeken, besefte hij waar en wat hij was. Zuchtend gaf hij het rijbewijs terug, ‘hartelijk bedankt voor de medewerking en een hele fijne dag nog’ sprak hij. Enigszins verbaasd was hij toen hij ‘U ook een fijne werkdag’, hoorde. Een mooi idee, al was dat nagenoeg onmogelijk als politieagent.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie