Glendi
19 mei 2015 | 14:30

zwemmen NederweertZaterdag 16 mei was eerste dag van de Limburgse Zomerkampioenschappen in Kerkrade. Met z’n vijven gingen ze op pad: Solenn, Danique, Femke, Lise en Loes. Wat kriebels in de buik, maar ze hadden er veel zin in.

ZPC Nederweert

Het werd een rugcrawl spektakel en ook de schoolslag kwam aan bod. Het is wel anders zo’n 50 meter bad. Poeh, poeh wat een afstand. Maar wat deden ze het goed! Er werd zelfs een zilveren medaille behaald. De trotse woorden van Solenn: “Wow, ik heb op de Limburgse mee mogen zwemmen”.

Uitslag:
Solenn Hoeben: 100 mtr rugcrawl (8e plaats)
Danique Klomp: 100 mtr rugcrawl (4e plaats); 200 mtr schoolslag (7e plaats)
Femke de Wit: 100 mtr rugcrawl (2e plaats); 200 mtr schoolslag (4e plaats); 50 mtr rugcrawl (8e plaats) – 3e plaats leeftijdscategorie
Lise van der Elsen: 100 mtr rugcrawl (4e plaats); 50 mtr rugcrawl (14e plaats) – 4e plaats leeftijdscategorie
Loes Mennen: 100 mtr rugcrawl (9e plaats) – 3e plaats leeftijd categorie; 50 mtr rugcrawl (10e plaats) – 3e plaats leeftijdscategorie

Zondag 17 mei was dag twee van de in totaal vier LZK wedstrijddagen. Vandaag was het de beurt van Danique, Dyonne en Femke. Dyonne maakte er een heel bijzondere dag van. Zij wist maar liefst 7 seconden van haar inschrijftijd af te zwemmen en pakte daarmee een welverdiende bronzen medaille. Ook Danique en Femke maakten er weer een mooie strijd van. Nu kunnen de zwemmers genieten van twee weekjes rust om op 30 en 31 mei weer fit aan de start te kunnen staan van de twee laatste dagen van de LZK.

Uitslag:
Dyonne Klomp: 200 mtr vrije slag (3e plaats)
Danique Klomp: 100 mtr schoolslag (9e plaats); 200 mtr vrije slag (8e plaats)
Femke de Wit: 100 mtr schoolslag (4e plaats); 50 mtr vlinderslag (25e plaats) – 5e plaats leeftijd categorie

Geschreven door: Inger