Skip to content

Bijzonder kunstproject Hart voor je wijk

Glendi
29 april 2015 | 9:37

Advertentie

basisschool de Bongerd NederweertAlle leerlingen van groep 5 t/m 8 van basisschool De Bongerd in Nederweert nemen deel aan een bijzonder kunstproject genaamd ‘Hart voor je wijk’. Afgelopen weken hebben de kinderen buurtbewoners op een bijzondere wijze ‘vastgelegd’. Van dit film- en fotomateriaal maken de kinderen de komende weken bijzondere kunstobjecten.

Basisschool de Bongerd

Het groots opgezette kunstproject heeft tot doel de buurtbewoners letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar te brengen. Leerlingen hebben nu bijvoorbeeld middels vele leuke interviews bij mensen thuis al kennis gemaakt met de buurt. De buurtbewoners zijn natuurlijk benieuwd naar wat de kinderen allemaal met het materiaal gaan maken!

De kunstobjecten worden op zondag 28 juni bij de samenwerkende partijen gepresenteerd: basisschool De Bongerd, jeugdhonk De Binnenjop, kinderopvang Humanitas en sportcentrum De Bengele. RICK (Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunst) instrueert en helpt de kinderen bij het maken van alle objecten.

Noteer dus alvast deze datum in je agenda! Naast de mooie presentaties van de kunstobjecten vinden er die dag ook tal van workshops, muzikale optredens en sportactiviteiten plaats.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie