Skip to content

Carpoolplaats komt er maar schuift 100 meter op

Redactie
21 april 2015 | 20:36

Advertentie

Carpoolplaats Nederweert 2De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten om de carpoolplaats 100 meter op te schuiven (Optie 2) ten op zichte van de locatie die was voorgesteld door het college van B & W. De carpoolplaats komt tussen de Randweg West en de Ribestraat/Laurierstraat.

Tijdens de raadsvergadering heeft Alice Nienhuis gesproken namens de bewoners van de Ribesstraat en Laurierstraat. Net als tijdens de vorige raadsvergadering laat ze nu ook weten tegen een carpoolplaats achter hun woningen te zijn.

Fractie JAN heeft tijdens de vorige raadsvergadering een intitiatiefvoorstel gedaan waarin gevraagd werd om meerdere opties te onderzoeken. Het college heeft hiervoor een onderzoek laten uitvoeren en voorgesteld om toch te blijven bij Optie 1.

Na een hele discussie hebben het CDA en VVD samen een amendement ingediend waarbij wordt voorgesteld om de carpoolplaats 100 meter op te schuiven. Deze variant is 130.000 euro duurder. Bij deze optie zijn de mogelijkheden tot landschappelijke inpassing iets beter dan bij het voorstel van het college. De overlast naar de woningen zal niet geheel verdwijnen, maar de carpoolplaats komt iets verder van de woningen aan de Ribesstraat af te liggen.

Voor het opschuiven is een langere (100 m) parallelweg in combinatie met de ontsluiting van McDonalds/Hotel/Casino nodig. Ook is de carpoolplaats minder zichtbaar omdat er tussen de Randweg West en de carpoolplaats een geluidswal aangelegd wordt. Dit betekent wel dat de sociale veiligheid verslechtert door de grotere afstand tot de woningen/straten en de ligging achter de geluidswal.

Alle fracties zijn het er over eens dat de procedure geen schoonheidsprijs verdient en dat de burgers eerder betrokken hadden moeten worden bij het proces. Fractie JAN had liever gezien dat ook een 0-optie bekeken zou zijn en stemde tegen, net als de PvdA.

Advertentie

10 Reacties

  1. 100 meter verschuiven: Prijs € 130.000,-

    Oplossing: o,o.
    Probleem verschuiven naar andere inwoners. Voordeel: dit zijn er minder dus minder ontevreden mensen. Dat is pas besturen, Een 10 met een griffel en een schop van de inwoners van Nederweert!
    Indien we de besluiten van o.a. het centrumplan, randweg, de stank en de fijnstof (oftewel gezondheid), het 1- richtingsverkeer in het centrum samen pakken dan is het een grote zooi in, wat eerder ons gezellig dorp was. Burgers worden niet meer serieus genomen. Niet door de meerderheid van de Raad en (nog erger) college.. Waar is onze burgemeester Evers, die toch altijd roept dat samen moet gaan en dat de burger zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Jammer: lege woorden……….Schone schijn……..
    Vraag me af hoelang dit college dit nog vol kan houden.. Ofte wel de mensen van Nederweert pikken dit niet lang meer ofte wel zij keren de politiek massaal de rug toe,

    Feit is: In Nederweert is het niet meer prettig wonen. en werken. Oorzaak: de grote afstand van het huidige college tot de burgers.

    JAN hou vol er komen zeker andere tijden en blijf aub positief kritisch. Het is een kwestie van volhouden.
    In het cafe en andere horecazaken en op straat word door veel burgers geklaagd anderen spreken er schande over en anderen lachen met over hoe het in Nederweert er aan toe gaat.
    Er zijn maar weeinig die het college nog serieus nemen. Het respect is dit college kwijt.

  2. Willem, klopt maar mensen blijven toch lekker vvd en cda stemmen. Ze vinden de plannen blijkbaar toch goed ondanks dat iedereen moord en brand schreeuwt. Wat is de nederweertenaar toch achterlijk! Stem dan eens op een andere partij mensen ipv lopen te kankeren. Nee, dat is eng en niet politiek correct.

    #losingfaithinhumanity

  3. Bedankt JAN en de PVDA voor jullie inzet. Ik vind het heel sneu voor jullie maar zolang het CDA en hun secondanten VVD hier regeren zal hier in Nederweert niet veel veranderen en kunnen jullie hoog of laag springen maar zij dicteren hier de zaak. Zij zijn zo oppermachtig dat zij in de raadszaal zelfs hun mascotte aan de muur hebben hangen in de vorm van een kruis waarop iemand op vastgenageld is.
    Pas maar op dat dit jullie ook niet gebeurd.

  4. dhd, je hebt gelijk. De kiezers gaan naar vvd n cda. Maar…………de kiezers is nog geen 50% van alle inwoners van Nederweert.
    Een gemeente bestuur (College en Raad) heeft een verantwoordelijkheid naar ALLE inwoners van de gemeente en niet voor een select groepje of………voor eigen belang.
    Dit zijn niet mijn woorden maar dit heb ik enkele dagen terug op de site gelezen. Vind ik een goede stelling.
    Het huidige college ,cda en vvd gaan hier volkomen aan voorbij.
    Conclusie: een diepe diepe onvoldoende voor ons huidig bestuur.

  5. Stiek,

    het is niet sneu voor JAN en PVDA maar ons, inwoners van Nederweert. Indien we geen lozers willen en serieus genomen willen worden dan moeten we deze 2 partijen steunen. Steunen in de vorm aanwezig zijn en waar nodig onze bijdrage leveren aan deze partijen.

  6. B&W en CDA en VVD
    ik snap werkelijk niet dat jullie nog met een opgegeven hoofd door Nederweert kunnen lopen.
    Echt een plank voor je kop.

  7. Je wordt toch helemaal ziek van zo een gemeente bestuur.
    wanneer gebruiken ze nu eens eindelijk hun gezonde verstand.

  8. zolang als de mensen in Nederweert dit pikken, zal ons gemeente bestuur op deze manier doorgaan.

    Dus……………………….

  9. ‘Alle fracties zijn het er over eens dat de procedure geen schoonheidsprijs verdient…’ Typisch gevalletje van jammer voor de betrokken bewoners, het is niet anders…
    Dat deze gang van zaken typerend voor (ingrijpende) besluiten van B&W is, ontgaat de fracties. Ook de procedures herinrichting Kerkstraat, aanleg randweg en herontwikkeling Wijen verdienen geen schoonheidsprijs.. B&W weet wat goed voor de burger is. En wij burgers mogen daar best bij meedenken. Verwacht alleen niet dat er iets met de input gedaan wordt.. de besluiten zijn al lang genomen! Uiteraard met instemming van onze burgervader… Nee, dat verdient ook geen schoonheidsprijs…

  10. Mackus heeft met deze zet € 130.000 extra binnengehaald voor de voorgenomen Randweg !

    En de meerderheid van de Raad slaapt lekker verder………of krijgt misschien wel een etentje al ze weer samen naar Den Haag gaan…..
    Conclusie: Gemeente Nedeweert heeft naast de toegezegde € 5.000.000,-de eerst € 13.0000,- extra voor de Randweg uitgegeven.

    Dit is het begin maar nog lang niet het einde. Er zullen nog velen tonnen volgen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie