Skip to content

Alternatieve carpoolplaats nader onderzocht

Redactie
18 maart 2015 | 14:26

Advertentie

Alice NienhuisTijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen woensdag is besloten dat het college van B&W een alternatieve locatie voor de nieuwe carpoolplaats gaat onderzoeken.

Alternatieve carpoolplaats

De fractie JAN had hiertoe een intitiatiefvoorstel ingediend. Volgens de fractie zou een carpoolplaats op bedrijventerrein Pannenweg naast de Randweg-Zuid aan de Nikkelstraat/Platinastraat veel logischer zijn. De kavel die daar ligt, is 10.000 m² groot en zou voor een gedeelte (circa 3.000 m²) gebruikt kunnen worden.

Carpoolplaats

Tijdens de raadsvergadering maakte Alice Nienhuis gebruik van het spreekrecht (iedereen heeft het recht om aan het begin van de raadsvergadering vijf minuten te spreken). Zij nam het woord namens het actiecomité “Stop de Carpool op Nederweert West”. Dit comité bestaat voornamelijk uit bewoners van de Ribesstraat en de Laurierstraat.

Het actiecomité vindt het uiterst bevreemdend hoe de keuze voor de locatie tot stand is gekomen. Er is geen sprake van inwonerparticipatie geweest en ze maakt zich ernstig zorgen over aspecten als: geluidsoverlast, veiligheidsproblematiek, overlast ongedierte, criminaliteit, gezondheid, woongenot en privacy. Het actiecomité ondersteunt het initiatiefvoorstel van JAN en overhandigt een petitie met 162 handtekeningen uit de wijk om dit te onderschrijven.

Een carpoolplaats op de locatie die JAN voorstelt, zal een stuk duurder worden“, aldus wethouder Mackus. Er zal overeenstemming moeten komen met de huidige eigenaar van de kavel en de directie van het bedrijventerrein. Om meer duidelijkheid te krijgen, gaat het college eerst allerlei mogelijke alternatieven bekijken en bundelen. Hierbij zal worden gekeken naar plekken in de boezem van de kruising Randweg Noord – A2. Over zes weken worden de alternatieven voorgelegd aan de raad en zal het college haar voorkeur uitspreken.

Advertentie

3 Reacties

  1. O het is een motie van JAN, en zij zijn… TEGEN. Want JAN is altijd overal op tegen. Mooie parkeerplaats loverstraat TEGEN, randweg om nederweert TEGEN, carpoolplaats op goedkope grond van de gemeente TEGEN. Is JAN ook wel eens ergens voor?

  2. Hey John beetje kort door de bocht die pleidooi van jou.
    als je nu eens inhoudelijk commentaar zou geven dan zouden we je misschien serieus nemen.

    Dat ze nu pas!!!! echt gaan onderzoeken waar deze carpoolplaats zou moeten komen is natuurlijk een kwalijke zaak,dit hadden ze in eerste instantie meteen moeten doen en de burgers daarbij mee laten participeren..
    Het is toch ook een schande dat men deze beoogde locatie überhaupt heeft voorgesteld.
    Ondoordacht en daarbij geen rekening houdende met de bewoners van de aanliggende huizen en de woonwijk die er achter ligt. De veiligheid van de gehele woonwijk is in het geding met deze ontsluiting. Je creëert weer een nieuwe locatie voor allerlei ongewenste activiteiten zoals nu op de parkeerplaats bij de Gymzaal de Bengele, alleen nu in een mooie park zetting met bomen en struiken en verhogingen ideaal……voor ongewenste activiteiten.
    Ik hoop dat men nu serieus gaat kijken naar dit probleem en anders gewoon door huren op de huidige locatie, scheelt een hoop geld voor de provincie!!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie