Skip to content

Feminazi’s

Redactie
11 april 2015 | 20:32

Advertentie

Ruben Weekers NederweertU kent ze wel. De broekpakvrouwen die met hun kortgeknipt legerkapsel complete kantoren, klaslokalen en andere werkvloeren beheersen. Vrouwen die met stoïcijnse blik alle mannelijke onderdanen de stuipen op het lijf jagen. Steunkousdraagsters die alles in het teken zetten hun ongeëvenaarde ambities na te streven. Het soort ‘dames’ dat elke tegenslag een directe discriminatie vindt vanwege hun geslacht. Juist, Feminazi’s.

Vrouwen hebben niet altijd de meest vooraanstaande banen gehad. Tot enkele decennia geleden was het gebruikelijk dat meisjes na een opleiding aan de huishoudschool de vaste verantwoordelijkheid van het huishouden op zich namen. Met enerzijds een borst zuigende baby en anderzijds een dweil, zwierde menig huisvrouwen door het verleden heen. Werkende vrouwen waren schaars. Werkte een vrouw wel, dan moest dit minimaal en simpel werk zijn. Het vrouwelijke geslacht beoordeelde men met een ondergeschikte rol in de maatschappij. De emancipatiestrijd die vrouwen hebben gestreden is daarom lovenswaardig. De verandering die tot op heden is doorgevoerd, maakt dat elke vrouw tegenwoordig net zo als haar mannelijke equivalent wordt behandeld. De vrouw won door de jaren op veel gebieden. Eindelijk kwamen er meer rechten dan alleen het aanrecht.

Echter blijven er nog enkele zure borstbezitsters over. Elke vorm van tegenslag of belemmering in hun carrière wordt onder de noemer discriminatie geschoven. En de grote boosdoener daarvan? Mannen natuurlijk.

Deze universele aartsvijand van de strijdsters kunnen dan ook onmogelijk iets goed doen. De spil van het kwaad, mannen dus, zijn dé bedreiging voor iedere vrouwelijke carrière. Onder het mom van gelijke rechten streven zij daarom naar een voorkeursbehandeling. Vrouwen op topposities zijn er nooit genoeg, zelfs als er betere mannelijke concurrentie is voor een willekeurige vacature zou er volgens de vrouwelijke milities de voorkeur aan een dame moeten worden gegeven. Vrouwen in het bedrijfsleven zijn er namelijk nooit genoeg volgens hen.

De uitgemolken strijd verloor al lang geleden haar winnaars. Het maximale is eruit gehaald. Dat de strijd echter nog steeds gevoerd wordt, is door de inzet van de overgebleven baarmoederrebellen. Laat het nou juist dit soort zijn dat het verpoept voor de rest. Het enige wat zij hiermee bereiken is een slecht imago voor oprechte hardwerkende vrouwen. Want het merendeel is best leuk hoor, van die vrouwen.

Advertentie

9 Reacties

  1. Nou hij komt gewoon van de planeet aarde en wat hij schrijft daar heeft hij volkomen gelijk in want als het bij feministen het gaat tegenzitten om wat voor reden dan ook dan krijgt de man gelijk de schuld van alles ook al heeft hij niet gedaan en wat je bij sommige feministen ook ziet zodra ze met een islamitische man een relatie krijgen worden gelijk alle vrouwenrechten de put ingegooid heel raar

  2. Leestekens mensen. Leestekens. En hoofdletters.

  3. Wat een raar verhaal. Ik kom eigenlijk nooit zulke vrouwen tegen.

  4. Wat een aanfluiting. Ik voel me zeker zwaar gediscrimineerd.

  5. Een beetje teveel opgegaan in het willen schrijven van een sappig fantasie verhaaltje ?

  6. Ik las het nog eens door en vond het verhaal steeds gekker worden. Een beetje dom zelfs. Maar toen bedacht ik me dat Ruben vast persoonlijk iets is aangedaan door zo’n vrouw die hij beschrijft. Hoe kun je anders zo gefrustreerd zijn. Daar ben ik eigenlijk wel erg benieuwd naar. Krijgen we dat verhaal ook nog te lezen?

  7. ik vind het ook een vrouw onvriendelijk verhaal

  8. Kom op mensen het is een column! Gewoon een onderwerp gekozen en over geschreven. Ik lees ze graag Ruben, je doet het prima!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie