Skip to content

Wanneer moet mijn baas vertellen of mijn contract verlengd wordt?

Glendi
8 april 2015 | 12:05

Advertentie

Angelique CarisWerkgevers beseffen vaak niet hoeveel onrust er veroorzaakt wordt als je werknemers niet laat weten of hun contract verlengd wordt. De onduidelijkheid zorgt ervoor dat er beren op de weg worden gezien, die er misschien helemaal niet zijn. Zaken gaan een eigen leven leiden. Werken is een essentieel onderdeel van ons leven. Het geeft structuur en voldoening. Het verliezen van een baan is van grote invloed op je privéleven. Onzekerheid of je contract wel of niet verlengd wordt zorgt ervoor dat je de regie over je leven verliest. Een ander heeft jouw lot in handen.

Aanzegverplichting 1 maand

Vanaf 1 januari 2015 is iedere werkgever verplicht zich aan de aanzegtermijn van 1 maand te houden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de werkgever. In de praktijk gebeurt dit niet altijd. Verzuimt de werkgever aan te zeggen, dan heeft de medewerker recht op een compensatie, de aanzegvergoeding, die kan oplopen tot maximaal een maandloon.

De aanzegverplichting is in het leven geroepen om iets meer zekerheid te creëren voor flexwerkers. Zo weten zij minimaal een maand voordat hun contract afloopt of ze opgelucht verder kunnen werken, of op zoek moeten naar een andere baan. Voor deze regeling kwam het vaak voor dat tijdelijke krachten pas een dag voor het aflopen van het contract te horen kregen of ze wel of niet konden blijven werken.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie